Akhisar’ı ikiye bölen Devlet Karayolu üzerine 3. köprü inşaatına başlandı.

Akhisar’ın kanayan yarası olarak tabir edilen ve şehri ikiye bölen Devlet Karayolu gün geçtikçe daha da tehlike saçmaya devam ediyor. Uzun bir süre önce yapılan 2 tane üst geçitten birisi Tariş mevkiinde, diğeri ise Özel Doğuş Hastanesi karşısında yapılmıştı. Vatandaşlar tarafından sıkça dile getirilen 3. ve 4. üst geçit çağrılarına Devlet Karayolu 2 Bölge Müdürlüğü kulak verdi. Yapımına başlanan 3. üst geçit Reşatbey Mahallesi ile Kethüda Mahallesini birbirine bağlayan, Özel Akhisar Hastanesine yakın bir bölgede Devlet Karayolu üzerinde inşa ediyor. 

Akhisar’ı ikiye bölen ve her gün tehlike saçmaya devam eden Devlet Karayolunun en tehlikeli yerlerine yapılması gerekirken Akhisar’ın neredeyse çıkışına yapılmasına vatandaşlar anlam veremedi. Tren İstasyonu, Otel Tütün, Çağlak Lisesi gibi tehlikeli kavşaklarda trafik yoğunluğundan her gün kaza riski yaşanırken, en ücra köşeye 3. üst geçittin yapılması ne kadar verimli olacağı merak konusu.

Yetkililerin, kaza yaşanmaması ve yayaların daha rahat karşıdan karşıya geçmesini sağlayacak düzenlemenin gerekli olan yerlere ne zaman yapılacağı merakla beklenirken, bir an önce Devlet Karayolunun şehir dışına çıkması da vatandaşlar tarafından sabırsızlıkla bekleniyor.