Akhisar Belediyesi Üçüncü Mahalle konağını Ulucami Mahallesine yapıyor. Uzun süredir üzerinde çalışan proje genişletilerek Mahalle Konağı ve Gençlik Merkezi ismini aldı.

Akhisar Belediyesi tarafından 1 Milyon 290 Bin TL’ye ihale edilen Mahalle Konağı ve Gençlik Merkezi Belediye Encümen Salonunda yapılan protokol töreni ile yer teslimi yapıldı. 6 ay içerisinde bitmesi planlanan projenin içerisinde Mahalle Konağı içerisinde Bodrum katta sığınak ve ısıtma merkezi, Giriş Katında Kafeterya, Sergi salonu, spor ve dans salonu, 3 adet atölye, idari birimler ve toplantı salonu, çok amaçlı salon, birinci katında kafeterya, 8 adet atölye, çok amaçlı salon ve dinlenme alanları yer alıyor. Bahçe kısmında ise 36 araçlık otopark, 130 pazarcıya hizmet verecek köy pazarı ve köy transfer istasyonu ve müştemilatı yer alacağı bildirildi. Konu hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Salih Hızlı şunları kaydetti; “Ulucami Mahallemize gençlik ve kültür merkezi yapım işi için bir bilgilendirme toplantısı yapmak istedik. Biliyorsunuz Akhisar’daki tek merkezlilik ile ilgili bugüne kadar ciddi sıkıntılar yaşadı ve yaşıyor. Dolayısıyla Akhisar’da merkez sayısını arttırmak gerekiyor. En son yapmış olduğumuz İmar Planı revizyonunda da meclis üyesi arkadaşlarımız, imar komisyonumuz buna özellikle dikkat ettiler ve yine Akhisar’daki trafik ile ilgili konuşulabilecek sıkıntıları şimdiden bertaraf edilmesi için projeler oluşturuyoruz. Bir taraftan kentsel dönüşüm alanını hazırladık, arkasından trafik mastır planımız var. Bunların hepsi bir araya gelerek inşallah kısa, orta ve uzun vadede Akhisar’daki trafik sorununu yapılandıracağız. Ve daha rahat daha yaşanabilir bir Akhisar’a ulaşmak istiyoruz.

Bugün burada bu genel bilgilerin yanında Gazi Okulu diye tabir ettiğimiz bizim çok eski okullarımızdan bir tanesi, hemen onun arka kısmında kalan 7 Bin metrekarelik bir alan vardı. Burasını öncelikle kamulaştırdık, kamulaştırma işlemleri sonrasında yeni bir ihtiyaç programı belirlendi. Bu ihtiyaç programına bağlı olarak önce bir mahalle konağı ile başladık, ancak oluşan proje bir mahalle konağı ölçeğini aştı. Dolayısıyla Gençlik, Sanat ve Kültür Merkezi olarak bir proje karşımıza çıktı. Ayrıca burada bir semt pazarı, yine semt pazarı dışındaki günlerde burası otopark olarak kullanılacak. Aynı zamanda burası köylü araçlarımızın da transfer istasyon görevini de yürütmüş olacaktır. Bunun yanında yeşil alanlarımız ve bir rekreasyon alanı da mevcuttur. Yaklaşık 2 Bin 500 metrekare kapalı bir alandan oluşacak, iki katkı olarak öngördük. Bu kapalı alan içerisinde sergi salonlarımız, kafeteryalarımız, sanat atölyelerimiz, idari birimlerimiz gibi çok amaçlı ve fonksiyonlu toplantı salonlarımız olacaktır. Burası Ulucami’mizde olmakla birlikte inşallah Efendi Mahallemiz ve geniş bir alana hizmet verecektir. Bu projesinin gerçekleşmesi ile birlikte biliyorsunuz o bölge bir çöküntü bölge olarak tabir ediliyor. Burayı tetikleyerek yeni bir merkez oluşmasını hedefliyoruz. İnşallah Akhisar’ımızın bu merkezdeki trafik anlamındaki sıkışıklık giderilmiş olacağına inanıyoruz.

Proje tamamen yüzde 100 Akhisar Belediyesi ‘nin mimarları tarafından hazırlanmıştır. İhaleye de arkadaşlarımızın hazırlamış olduğu bir dosya ile ihaleye çıkılmıştır. İhalenin yaklaşık maliyeti 2 Milyon TL olan bu ihalenin, 1 Milyon 290 Bin TL’ye Özbarlık İnşaat Limited Şirketine ihale edilmiştir. Kısacası proje bize 1 Milyon 290 Bin TL’ye mal olacaktır. Müteahhit firmaya 180 gün süre verilmiştir, ancak firma yetkilileri bu süreden önce teslim edeceklerini dile getirdi. İkinci bir gençlik merkezini de Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet alanına yapılacak, 600 metrekarelik bir alanı Akhisar Belediyesi olarak Gençlik ve Spor Müdürlüğüne teslim ettik. Buraya Gençlik Merkezini ise Gençlik ve Spor Müdürlüğü yapacak. Bütün bu projelerin oluşması aşamasında imar tadilatları ve imar uygulamaları gerekiyor, bütün belediye meclis üyelerimiz saolsunlar bu konuda hep bir arada hareket etmişlerdir” dedi.

Protokol törenine katılan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise; “öncelikle projemiz hayırlı olsun, biz Belediye olarak iktidara geldiğimiz günden itibaren Akhisarlı’ların ve hemşerilerimizin yaşanabilir bir kentte yaşatabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Öncelikle Belediye Başkanımız ve ekibine ellerinde bulunan bu projeleri hayata geçirdikleri için tebrik ediyorum. Başkanımız göreve geldiği günden bugüne kadar yoğun çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Hiçbir zaman seçime yönelik bir çalışma yapmadık ve bundan sonra da yapmayacağız. Zamanı ve sırası geldikçe belediyemizin bütçesi imkanları doğrultusunda başkanımız Akhisar’ımıza en güzel hizmeti belediye meclis üyelerimiz ile birlikte Akhisar’a hizmet sunmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.