Akhisarpress.com - Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Akhisar ilçesindeki azot fosfor giderimli 16 Bin metreküp kapasiteli su arıtma tesisinin açılışını, video konferans sistemiyle yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen çevre yatırımları açılışı ve temizlik-denetim araçları dağıtımı törenine katılan Başbakan Erdoğan, Akhisar'a da video konferans sistemiyle canlı olarak bağlandı.

Başbakan Erdoğan'ın seslendiği Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, tesisin Akhisar'a 2025 yılına kadar yeterli gelecek şekilde planlandığını ifade ederek,

"Sayın Başbakanım, Zeytin diyarının ve ayrıca Türkiye Spor Toto Süper Ligi'nin tek ilçe takımının ve ayrıca büyükşehirin bir parçası Akhisarımızdan selamlarımızı, saygılarımızı iletiyoruz. Bu tesisi 2025 yılına kadar Akhisar'ın ve civarının arıtma ihtiyacını karşılayacak. Belediyemiz İller Bankası ve Çevre Bakanlığımız tesisin yapımını 1 yıl 3 ay gibi kısa sürede başardılar. Hayırlı Uğurlu olsun" dedi.

-Tesis hakkında-

Türkiye'de ilk azot-fosfor giderimli su arıtma tesisi olma özelliğine sahip işletme günlük 16 bin metreküp kapasitesiyle çalışacak. Tesis, aynı zamanda sıvı atıklardan geriye kalan katı atıkları da solar enerjiyle kurutarak kullanılabilir hale getirecek. Akhisar ilçesi ve civarına 2025 yılına kadar yeterli olması planlanan tesisin, 14 Milyon 229 Bin 384 Liraya mal olduğu ve yapımının 1 yıl 3 ay gibi kısa bir sürede bitirildiği belirtildi.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Milletekili Uğur Aydemir, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve protokol üyelerinin hazır bulunduğu açılışa çok sayıda vatandaş katıldı.