İslam aleminin heyecanla beklediği mübarek Ramazan ayı geldi. Akhisar Müftülüğü tarafından On bir ayın sultanı ve dinimizin en büyük ibadetlerinden birisi olan oruç ibadetinin ifâ edileceği Ramazan ayına özel hazırlıklar yoğun çalışmalar sonucunda tamamlandı.

Akhisar Müftülüğü 18 Bin İmsakiyeyi Vatandaşlara Ulaştırdı

Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Akhisar Müftülüğü tarafından 18 Bin adet imsakiye basımı gerçekleştirildi. Müftülükçe hazırlanarak basımı tamamlanan 18 Bin adet imsakiye Akhisar Müftülüğü din görevlileri aracılığıyla vatandaşlara ulaştırıldı. Evlerinde ve iş yerlerinde ziyaret edilen vatandaşların Ramazan ayını tebrik eden din görevlileri, pandemi noktasında da gerekli uyarılarda bulundu.

Akhisar Müftülüğü Ramazana Özel Yayınlarla İzleyici Karşısına Çıkıyor

Ülke genelinde ki müftülükler içerisinde sosyal medya alanında daha fazla etkinlik oluşturan Akhisar Müftülüğü Ramazana özel yepyeni programları izleyiciyle buluşturacak. Ramazan Ayı boyunca her gün ‘Akhisarlı Hafızlardan Mukabele Bereketi’ programı müftülük sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak.

Soru-Cevap: Yine günlük hayatta bireysel ve toplumsal olarak karşılaşılan durumlara dair özellikle Ramazana özel; telefon ve sosyal medya üzerinden iletilen soruların cevaplandığı “Soru-Cevap” programı müftülük sosyal medya hesaplarında olacak.

Şehrimin Camileri: Akhisar’da İslam tarihi boyunca yerleşim yerlerinin kimliğinin oluşmasında önemli yeri olan ve sosyal hayatın kalbinin attığı birer medeniyet abidesi olan camilerin tanıtımının yapıldığı “Şehrimin Camileri” programı Ramazan ayı boyunca yayında olacak.

Gönüle Dokunanlar: Vatandaşların her daim yanında olan *‘Fedakâr Din Görevlilerinin’* insanlığa yönelik yaptıkları manevi ve ruhsal yöndeki çalışmaların konu edindiği *“Gönüle Dokunanlar”* Akhisar Müftülük Medya TV’de.

Rahmet Damlaları: Akhisar Müftüsü M. Sami Türkmenoğlu’nun sunumuyla Kur’an ve Hadisler ışığında sosyal hayata yansıyan boyutunu açık ve net şekliyle kısa kesitlerle ekranlara taşıyan bir program.

ÖZ’lü Hikayeler: Hayattaki gerçeklerin özüne vurgu yaparak bizlere ulaştıran Hilaliye Kur’an Kursu Öğreticisi Ahmet Öz’ün hazırlayıp sunduğu “ÖZ’lü Hikayeler” ekranlarda olacak.

Ramazan Sohbeti, Vaaz-İrşat ve Cuma Vaazı: Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2021 Ramazan Ayı teması olarak belirlediği ‘Şifa Ayı Ramazan’ teması doğrultusunda Akhisar Müftülüğü tarafından hazırlanan çeşitli sohbetlerin ve vaazların yer alacağı programlar da yine izleyiciyle buluşacak.

AKHİSAR’DA KALPLER YETİM KALMASIN

Akhisar Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Akhisar Şubesi tarafından 3 yıldır uygulanan ve hayırseverlerin büyük destek verdiği *''Akhisar'da Bulunan Öksüz ve Yetimlere Bayramlık Sevinci Yaşatalım''* kampanyası bu yıl da devam edecek.

Kampanyaya destek vermek isteyen hayırseverler Ramazan ayı boyunca zekat, fitre ve bağışlarını müftülük veya kendisine en yakın din görevlisi aracılığıyla ulaştırabileceklerdir.

Hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini belirten Akhisar Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu: “ Yetim bir Peygamberin ümmeti olarak bugün de yetim, öksüz, ve kimsesiz çocuklara bayram sevinci yaşatmak üzere yola çıktık. Hayırseverlerimizin desteğiyle geçtiğimiz yıl 380 yetim ve öksüz kardeşimize bayram sevinci yaşattık. Öksüz ve yetimlere destek olmak ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeyi amaçlayan projemizde bu Ramazan, daha fazla öksüz ve yetimin gönlüne dokunabilmeyi hedefliyoruz. Allah razı olsun ki hayırseverlerimiz hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmadı, hiçbir zaman desteklerini esirgemediler kendilerine ayrıca bir kez daha teşekkür ediyorum . Bu noktada hayırseverlerimizin yine desteklerini beklediğimizi belirtmek istiyorum.” dedi.

Müftü Türkmenoğlu: Yardımlarınızı Din Görevlileri ya da Müftülüğümüz Banka Hesap Numaraları Üzerinden veya Müftülük İletişim Kanalları Üzerinden Bizlere Ulaştırabilirsiniz. “Akhisar Müftülüğü olarak zekatlarınızı, fitrelerinizi ve bağışlarınızı müftülük iletişim kanalları ve banka hesapları üzerinden veya en yakın din görevlisi aracılığıyla bizlere ulaştırabilirsiniz. Rabbimiz şimdiden kabul etsin. Bizler inanıyoruz ki Rabbimizin lütfu, Peygamberimizin emaneti olan yetimlerimiz gülerse dünya güler. Biz onları sevindirir, gönüllerini hoşnut edersek, Rabbimiz de bizi hoşnut kılacak ve sevindirecektir." ifadelerini kullandı.

Ramazana Yönelik Hazırlıklar Noktasında Açıklama Yapan Müftü Türkmenoğlu: ”İslam alemi olarak heyecanla beklediğimiz mübarek Ramazan ayı hamdolsun geldi. Rabbimiz nasip ederse önümüzde ki Pazartesi akşamı teravih namazını evlerimizde idrak edeceğiz ve gecesinde ilk sahurumuzu yapıp niyetimizi alacağız. Bu Ramazan diğerlerine göre biraz daha farklı olacak. Bu ramazanda daha fazla vatandaşımızın gönlüne dokunacağız, evlerine misafir olacağız. Akhisar Müftülüğü olarak dinimizin en büyük ibadetlerinden birisi olan oruç ibadetinin ifâ edileceği Ramazan ayına özel hazırlıklarımız oldu ve hamdolsun yoğun çalışmalar sonucunda tamamladık. Sahih, özgün ve etkin içeriklerle izleyicilerimizin karşısına çıkmaya hazırız. Tamamen vatandaşlarımıza, pandemi doğrultusunda daha doğru ve sağlam kaynaklarla daha sağlıklı, daha samimi, daha etkili nasıl aktarabiliriz gibi teknik ekiplerimizle beraber yoğun uğraşılar sonucunda çeşitli programlarla ulaşabilmeyi hedefliyoruz. Bu noktada vatandaşlarımızdan Akhisar Müftülüğü sosyal medya hesaplarını takip etmelerini ve bizimle kalmalarını istirham ediyorum. Tüm Akhisarlı vatandaşlarımızın ve tüm Alem-i İslam’ın Ramazan Ayını tebrik ediyorum. Bizlere hayırlar ve şifalar getirmesini Rabbimizden temenni ediyorum. ” İfadelerini kullandı.