Mustafa ÖZDEMİR /ÖZEL - Son olarak 1986 yılında yapılan Akhisar İmar planı için 27 yıl sonra Revizyon İmar Planı Belediye meclisinden oy birliği ile geçti. 2 saat süren toplantıda, şehrin içindeki bulunan 37 bin metre karelik alan üzerinde bulunan Şehir Stadı tartışmaların ana konusu oldu.

Olağanüstü toplanan Belediye Meclisi Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın başkanlığında toplandı. AKP’nin 12, MHP’nin 7, CHP’nin 6 üyesinin tümünün katıldığı toplantı da İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Süleyman Bal ile Sözleşmeli olarak Belediyenin Şehir Plancısı Kübra Bostan, 8 önce Ankara İmar firmasının son hazırladığı Revizyon İmar Planı’nı okudular ve meclis üyelerine ve toplantıyı takip eden şehirdeki teknik elamanlara ve müteahhitlere detaylı açıklamalarda bulundular. CHP’li v e MHP’li üyelerin bazı önerilerde bulundular.

CHP’li üyeler Turan Elmas, Tunay Özbek, MHP’den Osman Oktay, Revizyon İmar Planında daha önce kararı verilen Akhisar Arena stadının yapılmasının karşısında şehrin içersinde bulunan 37 bin metre karelik alan üzerinde bulunan Şehir Stadının yerine yapılması düşünülen Otel, alışveriş merkezleri, yaşam alanları için % 40 inşaat alanı üzerinde görüşlerini açıkladılar. % 40’ın en az % 30 düşürülmesi talebinde bulundular. Revizyon İmar Planına karşı olmadıklarını sadece Şehir Stadının yerine ne gibi yatırımların yapılacağının kesinlikle belirlenmediğini belirterek, bu konunun çok detaylı olarak Akhisar halkına bilgiler verilerek yapılmasını istediler. Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Şehir Stadı Beden Terbiyesinin malıdır. Belirli aşamaları geçip bir protokol imzaladık. Projesi hazır olan yeni stadımıza başlanmasından sonra Belediyemizin karşısında bulunan Şehir Stadı için Akhisarlılara en uygun projeyi uygulamak istiyoruz. Yine hep beraber karar vererek, esnafımızı da mağdur etmeden, çağdaş bir mimari ile burasının değerlenmesini sağlayacağız. Ben başkan olarak haftalardır tartışan İmar Komisyonuna, siz belediye meclis üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.