Akhisar Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) öğrencileri Orman Haftası kapsamında Karaköy ormanlık alana 200 adet ağaç dikti.

Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü’nün desteklediği ağaç dikimi kapsamında KYK Müdürü Salih Porsuk önderliğinde Akhisar KYK ÖğrencileriKaraköy mevkiine 200 adet ağaç ekti.

Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü Arazi Formeni Ali Bayram’dan aldığımız bilgi neticesinde 1 yıl içerisinde toplamda 6 grup ağaç dikimi gerçekleştirdi. Ağaç dikimini Necdi Şentürk Anaokulu, Manisa İl Öğrenci Temsilcileri, Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Akhisar Milli Eğitim Müdürlüğü kapsamında bir gurup öğrenci, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ve gelecek hafta da Halil Mandacı Lisesi gerçekleştirmiş olacak. Toplamda 2.000 adet ağaç dikimi gerçekleşecek.

Arazi formeni Ali Bayram, Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait toplamda Akhisar bölgesinde 8 adet Orman İşletme Şefliği bulunduğu ve her şeflik 2015 yılında 35.000 ağaç dikimi gerçekleştirdiğini, 8 Orman İşletme Şefliği ise toplamda yaklaşık 300.000 ağaç dikimi yaptığını dile getirdi. 
Akhisar Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürü Salih Porsuk öğrenciler ile birlikte ağaç dikimi gerçekleştirdi. KYK Müdürü Salih Porsuk; “Her yıl öğrencilerimiz ile birlikte ağaç dikimi gerçekleştiriyoruz. Bu yıla kadar yaklaşık 2.000 adet ağaç dikimi gerçekleştirmişizdir. Burada Önemli olan öğrencilerimize ağaç ve orman sevgisini aşılamak. Aynı zamanda ülkemizin orman arazilerinin, yeşil alanlarının kapasitesini arttırmak. Umarım önceki yıllarda diktiğimiz ağaçlar gibi bu ağaçlarda büyür.”dedi.

Ağaç dikimi sonrasında KYK öğrencileri Su Deliği mevkiinde piknik yaptılar. Pikniğe katılan KYK Müdürü Salih Parsuk kendi elleri ile hazırladığı yiyecekleri öğrencilerine ikram etti.