Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)’nun 20. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Akhisar Eğitim Sen ilçe temsilciliği, sendikal haklar ve hukuk konulu konferans düzenledi.

Türkiye Çağdaş Hukukçular derneği Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı’nın panelist olarak katıldığı ve Akhisar Belediye meclis salonunda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını Eğitim Sen ilçe Başkanı Ceyhun Çıtak yaptı. KESK’in kurulduğu günden bu yana taviz vermeden yoluna devam ettiğine vurgu yapan Çıtak, “Onurlu mücadelemiz başladığı gibi devam edecektir.” İfadelerini kullandı.

Çok sayıda sendika üyesi ve siyasi partililerin katıldığı konferansta panelist Av.Selçuk Kozağaçlı sendikaların üyelerin her konuda olduğu gibi hukuk konusunda da destek sağlaması gerektiğini söyledi. KESK’e yakın biri olduğunu söyleyen Kozağaçlı , “Kamu Emekçileri sendikaları konfederasyonuna bağlı çeşitli sendikaların hukuk danışmanlığını ve avukatlığını yaptığım için kendimi yabancı hissetmiyorum.  Dolayısıyla aranızda bulunmaktan oldukça mutluluk duydum.” Dedi

Konuşmasına devam eden Kozağaçlı, “Sendikaların gerçekten güçlü olması için gerçek anlamda birlik beraberliği sağlaması ve dayanışma içerisinde olması gerekmektedir. Hukuk konusunda da bu böyledir. Sendikalar üyelerine hukuksal konularda destek vermeli, hukuk için bir fon oluşturulmalı ve ihtiyaç halinde bu fondan kaynak sağlanmalıdır. Biz Çağdaş Hukukçular derneği olarak talep halinde sendikalara bu destekleri sağlıyoruz ve sağlamaya da devam  edeceğiz. Dünyanın bir çok yerinde bu böyledir. Özellikle batı Avrupa bu konuda müthiş şekilde organize olmuş durumda. Öyle ki batı Avrupa’da 19. Yüzyılda savaş halinde olan bir ülkenin ordusu greve gitti. Askerlerin greve gitmesi nedeni ile diğer ülke “grevde olan bir ordu ile savaşmayız.  Askerlerinize ne istiyorlarsa verin savaşa geri dönsünler.” Diyerek savaşı sonlandırmışlardır. Birlik ve beraberliğin ve gerçek anlamda yapılan sendikacılıkta elde edilemeyecek şey yoktur. Unutmamalıyız ki hak verilmez alınır” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren panel ÇHD Genel Başkanı Selçuk  Kozağaçlı’nın katılımcılara sendika hakları ile ilgili bilgilendirme  sunumları ile sona erdi.