Akhisarpress.com - Akhisar Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Toplumsa Cinsiyet İlişkileri adı altında seminer programı düzenledi.

Akhisar’da ilki düzenlenen seminerde açılış konuşmasını Eğitim Sen Akhisar İlçe Başkanı Ramazan Dede gerçekleştirdi. Dede konuşmasında “ Toplumlumsal Cinsiyet İlişkileri ” Eğitimi konulu eğitim çalışmamıza Hoş geldiniz.

Toplumsal Cinsiyet İlişkileri , Eğitimcisi Sayın Burcu Cengiz hocamıza , Eğitim Sen Manisa Kadın Şube Sekreterimiz Sayın , Melek Varol ‘ a böyle bir etkinliği düzenlediği için kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizler Bu topraklarda gerçek bir demokrasi için mücadele etmenin zor ve bedelinin de ağır olduğunu bilen, "Hak verilmez, mücadeleyle alınır " şiarını ilke edinen, Baskılara, mücadeleyle daha da yükselterek cevap veren, Çocuklarına onurlu bir gelecek bırakma sözü veren KESK`liler olarak; Temel hak ve özgürlüklerimizi gasp etmek isteyenlerin hukuksuzluğuna, karşı sessiz kalmayacağımızı göstermek , değerlerimize sahip çıkmak için ; tutuklanan arkadaşlarımızın Yanında Olacağız.! Çifte ezilmişliğe ve çifte sömürüye bir kez daha hayır diyor ve başta;

•Kadını eğitimden, yaşamdan koparan, çocuk gelinleri meşrulaştıran, çağdışı gerici yaklaşımın son örneği 4+4+4 eğitim düzeninin kaldırılmasını, •Kadın istihdamında tek seçenekmiş gibi görünen esnek-güvencesiz-kayıt dışı ve taşeron çalıştırmaya son verilmesini, istiyoruz.
Soma , Kırkağaç, Gölmarmara, Manisa ve Akhisar bayan üyelerimize yönelik “Toplumsal Cinsiyetler İlişkileri” konulu eğitim çalışmasının I.sine hoşgeldiniz diyor ve başarılı geçmesini istiyoruz..” dedi.

Konuşmanın ardında Toplumsal Cinsiyet ilişkiler Eğitmeni Melek Varol katılımcılara konu ile ilgili bilgiler verdi.