Haber Merkezi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İlçe Temsilcisi Rıza Bahar, yönetim kurulu üyeleri Süleyman Erdem, Mustafa Akkuyu, Osman Kösemen, Nurettin Hoşdağ, Sendika üyeleri ve Akhisar da göreve yeni başlayan Öğretmenler ile yemekli toplantıda bir araya geldi. İstanbul yolu üzerinde bulunan Can Köfte restoranda ki yemeğe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Göksugür da katıldı.


Sunuculuğunu Fen Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Mustafa Akkuyu’nun yaptığı programda, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İlçe Temsilcisi Rıza Bahar, sözlerine Çiçeği burnunda öğretmenlere başarılar dileyerek başladı.

Göreve yeni başlayan öğretmenleri ağırlamanın kendileri için bir şeref olduğunu kaydeden Bahar, “Sendika, kasko sigortası gibidir. Sizin yardıma ihtiyacınız olduğunda her zaman yanınızda bulacağınız bir dosttur. Sendikasız olan arkadaşlar karşılaştıkları sorunlarla uğraşıp çözüm ararken sendikamıza güç veren arkadaşlarla birlikte sorunlara en kısa sürede ve etkili çözümler üretmek için gayretlerimiz devam etmektedir” dedi.

Hep beraber mücadele edebilmemiz için sizleri de, siyasi ve ideolojik yaklaşımlara prim vermeyen, sadece ve sadece üyesi ve insanı adına sendikacılık yapan, sorun değil çözüm üreten, kazanımlar elde eden Eğitim-Bir-Sen’de görmek istiyoruz dedi.

Sendikacılığı, sadece ücret sendikacılığı olarak değil, topluma, insana ve insanlığa hizmet olarak gördük. Bu anlayış ile çalışarak bugün 231 bin 472 üye ile genel yetkili sendika olmayı başardık.

Biz her zaman üyemiz olsun yada olmasın, tüm eğitim çalışanlarının dertlerini dinlemeye, yardımcı olmaya hazırız”

Bahar, göreve başladıklarında ve bundan sonraki hayatlarında çeşitli zorluklarla karşılaşabileceklerini belirterek, şunları söyledi:“Karşılaştığınız bu sorunlarla hep birlikte çözümler üretip ülkemizi ve geleceğimiz olan çocukları daha iyi yerlere el birliği ile getireceğiz. Ülkemizin normalleşmesi, özgürlüklerin her alanda daha genişlemesi, kamusal alan uydurmacasından vazgeçilmesi için değerler sendikacılığımız sizlerin de katkıları ile devam edecektir.”

Eğitim-Bir-Sen olarak her zaman dik durduk ve her zaman kararlılıkla mücadele ettik, Toplu sözleşmesiz sendikacılık yapılmayacağı anlayışıyla verdiğimiz mücadele sonucu toplu sözleşme hakkının Anayasa’ya girmesini sağladık. ve diğer sözde sendikaların tarihlerinde görmedikleri kadar kazanımı ilk toplu sözleşmede elde ettiklerini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Göksugür, bu tarz organizasyonlar ile öğretmenlerin bir araya gelmesini sağlayan Akhisar Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Rıza Bahar ve yönetimine teşekkür etti, Göreve yeni başlayan öğretmenlere de çalışma hayatlarında başarılar diledi.

Daha sonra Öğretmenlere, Eğitim Bir Sen Genel Merkezince düzenlenen öğretmenlik hatıraları yarışmalarında dereceye giren eserler ile yaşanmış öğretmen hikâyelerinin anlatıldığı ‘Kelebeğin Rüyası’ isimli kitap ile Eğitim-Bir-Sen’in kazanımlarının yer aldığı broşür ve el kitapçıkları hediye edildi.

Göreve yeni başlayan öğretmenler ise, kendileri için böyle bir karşılama düzenlenmesinden memnun kaldıklarını, kendilerinin de eğitim-öğretim ve ülkemizin normalleşmesi konusunda ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarını dile getirdiler.