Akhisarpress.com

 

Akhisar Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İlçe Temsilcisi Rıza Bahar, yönetim kurulu üyeleri Süleyman Erdem,Mustafa Akkuyu,Osman Kösemen,Nurettin Hoşdağ,Coşkun Durmuş,Ahmet Taşçı  ve Sendika üyelerinin katılımı ile sendika hizmet merkezinde basın açıklaması yaptı.


Bahar ; Değerli meslektaşlarım ve çok  kıymetli basın mensupları;

Yandaş vekilleriyle propaganda yapan, misafirliği seven vekilleri aracılığıyla mesaj gönderen Birilerinin genç arkadaşları ile  birilerinin yoldaşları ve  iyi çocukları olan PKK, Foça’da , Gaziantep’te, , Van’ da , Hakkari’de,Şemdinli’de ve Beytüşşebap’ta  bombalı saldırılar gerçekleştirerek   Masum insanların canına kıyan, Eli kanlı terör örgütünü şiddetle ve nefretle kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı dilerken, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.


Saygıdeğer misafirler;

Hepinizin bildiği gibi, Eğitimin en önemli unsurlarının başında öğretmenler gelmektedir. Öğretmenlerin sorunları çözülmeden, en iyi eğitim sistemi bile olsa, eğitimde gelişme sağlamak mümkün değildir. 


Okulların açılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen Bakanlığın, öğretmenlere özürlerinizin olduğu ilde ‘fazlalık var’ gerekçesiyle ‘göndermiyorum’ demesi, bu durumda olan öğretmenlerin yerlerinin değiştirilmemesi,

eğitime hiçbir katkı sağlamayacağı gibi her iki eşin de moral ve motivasyonunu da düşürecektir.


Bugüne kadar Bakanlığa sunduğumuz raporlar dikkate alınmış olsaydı,bu ve benzeri  mağduriyetler ya yaşanmayacak ya da asgariye inecek ve eğitim-öğretim yılı içerisinde yaşanması muhtemel sorunların da önemli bir kısmı çözüme kavuşmuş olacaktı.


Eğitim-Bir-Sen olarak her sürecin öncesinde  ve sonrasında olduğu gibi, sorunların çözüm yollarını paylaşarak her defasında uyarıcı görevimizi yerine getirdik ve bundan sonrada getirmeye devam edeceğiz. Bazı sorunlar kangrenleşmiş olsa da, yeni sorunların ve mağduriyetlerin oluşmaması için az da olsa Bakanlığın öğretmen diye bir derdi varsa, şu önerileri dikkate alarak, bizi yanıltmasını isteriz:


-  Acilen Özür gurubu atamaları tekrar yapılarak İl Emri Hakkı verilmeli,


-  İl dışı ve özür grubundan tayin çıktığı için ilişiğini kesen ama eşleri özür gurubunda tayin başvurusunda bulunamayan veya tayini çıkmayanların aile bütünlüğünün korunması için istekleri dâhilinde tayin iptalleri yapılmalı,


-  Emeklilik süresi dolan personele, insanca yaşayabileceği bir maaş verilerek emeklilik özendirilmeli,


-  Branş değişikliğinde okullar açılmadan yapılmalı. Branş değişikliğinde her türlü kolaylık sağlanmalı, il dışı hakkı olmalı ve  Ücretsiz izinde olanlar da müracaat edebilmeli,.


-  2+2 ile lisans tamamlayan sınıf öğretmenlerine branş değişikliği imkanı sunulmalı,


-  İdareci olan sınıf öğretmenlerinden branş değiştirecek olanların idarecilikleri üzerinde kalacak şekilde bir düzenleme yapılmalı,


-  Okulu ortaokul olan sınıf öğretmeni idareciler mağdur edilmemeli,


-  SBS sonucu ile çocuğu bir ortaöğretim kurumuna yerleşen öğretmenlerin çocuklarının okuduğu ile veya ilçeye  atamaları yapılmalı,.


-  Ders saatleri sayısı belirsizliğini koruyor. Sabah saat kaçta derse başlanacak? Ders saatleri, teneffüsler kaçar dakika olacak? Öğrenciler akşam kaçta okuldan ayrılacaklar? Bu konular hakkında geniş bilgi verilmeli,


-  Veli, 66 -72 ay arası çocuğunu okula göndermek istemiyorsa, karar veliye bırakılmalı ve Velinin okula vereceği bir dilekçe yeterli olmalı,


-  Kaymakam, Hakim, Polis ve Askerlerin öğretmen eşlerine nakil hakkı verilmesi ve diğer öğretmenlere verilmemesi MEB’de ayrımcılık rüzgarları estirecektir. Öğretmenleri ikinci sınıf konuma düşürmeden  Özür gurubundan bu hak herkese verilmelidir, diyoruz.