Akhisar da halkoyunları antrenörü Umut Fidan önderliğinde Akhisar Efeler Derneği kuruldu. Çok kısa bir süre içerisinde faaliyete geçecek olan dernek için yönetim kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Umut Fidan yaptığı konuşmada Akhisar da yıllardır halkoyunları antrenörü olarak görev aldığım kurum ve kuruluşlarda yerel kültürel oyunlarımızı öğrettiğim. Her yaş gurubundan olan öğrencilerim ve bu işe gönül veren arkadaşlarım ile bir dernek kurarak bir çatı altında toplanmayı karar aldık. Kurduğumuz Akhisar Efeler Derneğinin ilk çalışmaları yöremizin kültürel manevi büyük olan unutulmaya yüz tutmuş yaşanmış türkülerini, oyunlarını, kostümlerini, kurtuluş savaşında, milli mücadelede savaşmış ve emek vermiş halk kahramanları olan Yatağanlı Şehit Hüseyin Efe, Bakırlı Saçlı Efe, Ballıcalı Taş Kafa Efe gibi bir çok halk kahramanlarını alan araştırması yaparak gün yüzüne çıkarmak olacak. İlerleyen zamanlarda derneğimizin açacağı halk oyunları kurslarında zeybeklik kültürünü, oyunlarını öğrenmek isteyen her yaş gurubuna hizmet vereceğini dile getirerek bu işe gönül veren tüm vatandaşları derneğin üyesi olmaya davet etti.

Ayrıca Umut Fidan derneğin açılışında okulların katılacağı halkoyunları ekipleriyle yapacakları halkoyunları şenliğine de şimdiden herkesi davet etiğini dile getirdi.