Balıkesir polisi, Akhisar'da küçük yaştaki kız ile zorla ilişkiye girdiği ileri sürülen kişileri düzenlenen operasyonla gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne yapılan şikayet üzerine harekete geçen ekipler, Akhisar'da ilçesinde küçük yaştaki kız ile isteği dışında cinsel ilişkiye girdiği ileri sürülen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında yöneticilerin de bulunduğu iddia edilen 6'dan fazla kişi gözaltına alındı. Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Konu ile ilgili Akhisar Başsavcılığından gelen açıklama ise şu şekilde, "Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının yürütmekte olduğu bir soruşturma kapsamında Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığımıza iletmiş olduğu talimat evrakı ile ilgili olarak Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığımızca gerekli işlemler yapılmış olup korunmaya muhtaç bir çocuğun para karşılığı fuhşa zorlandığı, Çocuğun Cinsel İstismarı suçlarının işlendiğinin iddia edilmesi üzerine gerekli soruşturma kapsamında Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ve Akhisar ilçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı doğrultusunda yapmış oldukları çalışmalar neticesinde korunmaya muhtaç çocuğun Akhisar’da para karşılığında fuhşa zorladığı iddia edilen şüpheliler ile değişik tarihlerde korunmaya muhtaç çocukla para karşılığı cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen şüpheliler yakalanmış gerekli adli işlemler yapılarak gözaltına alınmışlardır. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının vermiş olduğu gözaltı talimatı neticesinde olayın şüphelisi olduğu iddia edilen 10 kişi gözaltına alınmış haklarındaki adli işlemlerin tamamlanmasından sonra 22/05/2013 günü soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının ifadeleri alması sonucu tutuklanmaları amacıyla Akhisar Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilmişlerdir. Akhisar Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yapılan sorgulama neticesinde olayın şüphelisi olduğu iddia edilen 7 kişi Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı suçundan tutuklanmış 3 kişi de Çocukları Fuhşa Teşvik Etmek veya Yaptırmak veya Aracılık Ettirmek suçundan tutuklanmıştır. Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma devam ettirilmektedir. " şeklinde oldu