Akhisarpress.com - Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı ve İhale Komisyonu başkanı Latif Çakmak Akhisar Stadının ihalesiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çakmak, Akhisar Belediyesi tarafından 29.05.2013 tarihinde ihale edilen stadyum ve spor salonu inşaatı için 5 istekli firma teklif verdi. Katılımcılar ve istekli firmaların huzurunda yapılmıştır. İhale komisyonu tüm teklifleri başta kamu ihale kanunu, kamu ihale kanunu genel tebliği olmak üzere tüm diğer ihale mevzuatı kapsamında ayrıntılı olarak incelenmiştir. Ayrıca tekliflerinde daha sağlıklı değerlendirilebilmesi için resmi kurum ve ilgili firmalardan teyit amaçlı açıklama ve belge istenmiştir.

Yapılan tüm incelemeler sonucunda teklif veren firmalardan Uransan Dış Ticaret Taah. Ve Yatırım A.Ş.’nin teklif vermek için gerekli kriterlerden olan ekonomik ve mali yeterliliğe sahip olmadığı görüldüğünden teklifi değerlendirme dışı bırakılmıştır. Diğer tekliflerin tümünün geçerli ve uygun olduğu, aşırı düşük fiyat sınırının altında olmadığı görüşmüştür.

Buna göre Caser İnşaat ve Ticaret A.Ş. 26.890.000,00 TL, Hayranoğulları İnş. Taah. Tic. Ltd. Şti. 29.980.000,00 TL, Gayda İnşaat San. Tic. A.Ş. + Salihoğlu İnş. Gıda Mar. San. Tic. Ltd. Şti. İş ortaklığı 42.313.000,00 TL, İzka İnşaat Taah. Müh. Ltd. Şti. 48.400.000,00 TL olarak belirlenmiştir.

Sonuç olarak Stadyum ve spor salonu inşaatı yapımı işi ekonomik açıdan en avantajlı teklif olan Caser İnşaat ve Ticaret A.Ş.’nin uhdesinde kalmıştır diye açıklamalarda bulundu.