Akhisarpress.com


Akhisar AK Parti İlçe Teşkilatı Hüsnü Kahraman Gölet Kültür Parkı Büyük Salonda yapılan iftar yemeğine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’da katıldı. Bin 300 kişinin katıldığı iftar yemeğinde İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Milletvekili Uğur Aydemir ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay konuşma yaptı. 


Demiryolunun şehir dışına alma konusunda projelerin tamamlandığı müjdesini veren AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir “Sportif faaliyetlerde en üst düzeye geldikten sonra şimdi de kültür ve sanat alanında da şehrimizi inşallah şahlandıracağız. Amacımız Akhisar’ımızı lider Türkiye’nin gerisinde bırakmamak, ülkemiz ile birlikte paralel bir şekilde Akhisar’ımızı hep birlikte geliştirmek için gece ve gündüz çalıştığımızı bilmenizi isterim. Akhisar’daki en önemli sorunlardan bir tanesi çevre yoluydu. Hamd olsun ki Salihli-Akhisar arası çevre yolu yapım çalışmaları başlamıştır ve Akhisar-Soma çevre yolunun da proje çalışmaları devam etmektedir. İnşallah Demiryolumuzun da projesini tamamladık ve yakın bir zamanda Akhisar’ımızı iki bölen demiryolundan kurtulmuş olacağız. Diğer önemli bir konu olan Gördük Barajı geçtiğimiz ay itibari ile planlaması yapıldı tasdik için genel müdürlüğe sevk edildi. İnşallah Gördük Barajını da 1 yıl içinde proje çalışmaları tamamlanacaktır.


Öte yandan diğer bir kanayan yarımız olan Sigara fabrikamızı biliyorsunuz 3 kısma böldük. İki bölümü Özelleştirme Dairesi, 28 Ağustos tarihine kadar ihaleye çıkarıp satışını yapacaktır. Üçüncü parça ise Üniversite bölümü olarak kullanılacak ve bu alanda şuanda onaylanan Ziraat Fakültesini yapacağız” dedi.


Günay, burada yaptığı konuşmada, turizmin gelişmesi ve gelen turist sayısının artmasının üretilen peynirin, yumurtanın, domatesin, narenciyenin dalından, gelen yabancıya satılabilmesi anlamına geldiğini bildirdi. Günay, turizmin Türkiye'nin ekonomisi açısından çok önemli bir alan olduğunu belirtti. Bu imkanları Anadolu sathına yaymaya çalıştıklarını aktaran Günay, Türkiye'nin her yerinde kongre merkezleri, turizm yolları, ören yerleri, kış sporları merkezleri, sağlık turizmi merkezleri yapmaya çalıştıklarını söyledi.


İzmir'e de bir müze yapımı için girişimlerinin olduğunu, cuma günü Aydın Müzesi'nin, hafta içinde de Şanlıurfa'da bir müzenin açılışını yapacaklarını belirten Günay, "Bütün bunları, milletin kazancıyla yapıyoruz. Milletin kazancını eskiden olduğu gibi haramzadelere yedirmiyoruz. Milletimizin kazancını millete hizmet için kullandırıyoruz. 9 yıldan bu yana yaptığımız budur. Ekonomimizde, demokrasimizde 9 yıldan bu yana bir bir gelişme varsa, bu sizlerin sayesindedir. Sizin bize gösterdiğiniz güven, sizin bize gösterdiğiniz destek sayesindedir. İşte bu desteği başının üzerinde tutan bir iktidar, hükümet, bakanlar ve başbakan var. İstiyoruz ki, çocuklarımızın hayatı bizim çocukluğumuzdan daha güzel olsun. Biz Türkiye'de siyasi anlayışı değiştirdik. Eskiden siyaset bir kavga ve çatışma aracıydı, birbirine kötü söz söyleme aracıydı. Şimdi biz siyaseti hizmet aracı haline getirdik. Biz bunları yaptık, bunlardan daha iyisini yapacak olan birisi sizleri inandırırsa, buyursun gelsin. Bizim 9 yılda yaptıklarımız geçmiş 80 yılda yapılanlardan çok daha fazladır." dedi.


Türkiye'deki büyümeden ve gelişmelerden rahatsız olanların olduğuna değinen Günay, terörist saldırıların barışın, kardeşliğin inanç dünyasında egemen olduğu ramazan ayında bile kan dökmekten çekinmediğini söyledi. Günay şöyle devam etti: "Daha dün 6 askerimizi, 2 geçici köy korucumuzu bayraklara sardık. Biz milletimizi ayırmamaya gayret ediyoruz. Nerede olurlarsa olsunlar. Doğuda doğmuş, batıda doğmuş. Saçının rengi karaymış, sarıymış. Dini inancı, mezhebi, etnik kökeni ne olursa olsun cebinde Türkiye Cumhuriyeti nüfus kağıdı varsa o bizim için yeter. Biz bütün vatandaşlarımızı eşit görmeye, onu dünyada başı dik gezdirmeye çalışıyoruz. Gayretimiz bu, bizim amacımız bu. Birileri bu birliktelikten ne yazık ki rahatsızlık duyuyor, 27-28 yıldır milletimizin sinesini kanatıyorlar. Biz tabi milletimizi hiçbir zaman bu ayrımcılarla bir tutmuyoruz. Türkiye'nin hiçbir bölgesine bunların yüzünden katiyen kötü bir duygu, düşmanca bir duygu, nefret beslemiyoruz. Herkese anlatmaya çalışıyoruz ki, artık bu ayrılıkçı teröre kimse güler yüz göstermesin, destek vermesin. Bunların beslenmesi için eskiden bazı eksiklikler, bazı yanlışlar oldu. İstiyoruz ki bir tek insanın yüreği yanmasın, bir tek ananın gözünden yaş dökülmesin. Ne Anadolu'nun herhangi bir dağ köyünde bir Kürt ananın ne o Anadolu'nun bir başka yerinde bir başka annenin gözünden yaş dökülsün. Bu mübarek ayda bunu bütün içtenliğimizle ifade ediyoruz. Türkiye'nin önüne sürekli tuzaklar çıkaranlar var. Bu ayrılıkçı terörün müsebbipleriyle en acımasızca şekilde mücadele edeceğiz. Ama milletimizin her kesimini en şefkatli şekilde kucaklamaya devam edeceğiz."


Türkiye'nin hiçbir ülkeye karşı düşmanlık beslemediğini dile getiren Günay, "Hiçbir ülkeye karşı bizim emperyal heveslerimiz yok. Bizim anlayışımız Atatürk'ün söylediği gibi yurtta barış, dünyada barıştır. Bizim kimsenin toprağı ile ilgili, kimsenin bölgesi ile ilgili herhangi bir talebimiz, herhangi bir ısrarımız yok. İstiyoruz ki bu başka coğrafyalarda var, bizim coğrafyamızda da demokrasi olsun, insan hakları olsun, halka saygılı olunsun." dedi.


"Oku" emri ile başlayan bir dinin mensupları olan İslam dünyasının bunun biraz gerisinde kaldığını ifade eden Günay, İslam dünyasının okumayı ve aydınlanmayı ihmal ettiğini ancak 21. yüzyılın başında İslam dünyasının aydınlanmaya başladığını söyledi.


Günay, "Hak aramak için ayağa kalkmazlarsa, orası zaten ne İslam olur ne insan olur. Bunu gecikmiş biçimde İslam dünyası anlamaya başladı. Ama dileğim şudur ki ne kendi coğrafyalarına ne çevrelerine daha fazla acı çektirmeden, demokrasi ve insan hakları doğrultusunda başarılı bir şekilde sonuca gitsin, ne kendilerine daha fazla acı çektirsin, ne de bunun harareti bizim ülkemizi de yaksın." diye konuştu.