Akhisarpress.com - Atatürkçü Düşünce Derneği Akhisar şubesinin olağan 9. Kongresinde, başkan Avukat Günhan Bakırlıoğlu ve ekibi güven tazeledi.

Akhisar’da 1996 yılında şubesi açılan Atatürkçü Düşünce Derneğinin Belediye meclis salonunda yapılan olağan 9. Kongresi Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Verilen önerge ile eski başkanlardan Süleyman Şen Divan başkanı, CHP Kadın Kolları başkanı Selver Oral 2. Başkan, Selcan Yıldırım’da muhasip üye olarak divana seçildiler. Başkan Günhan Bakırlıoğlu’nun yaptığı açış konuşmasından sonra, faaliyet, kesin hesap, denetim, disiplin raporları okunarak oylandı. İttifakla kabul edildi. Yönetim kuruluna 14, Denetim Kuruluna 6, disiplin kurulana 6, Genel Merkez Genel Kurulu Delegeliğine 5 kişi aday olarak başvurdular. Yapılan seçimler sonunda aldıklara oy sayılarına göre Yönetim kurulu asil üyeliklerine Günhan Bakırlıoğlu (94), Sabahat Uyar (85), Bahriye Yelken (82), Gökhan Okur (73), Semra Can (73), Bahattin Yumazoğlu (56), İsmail Balya (54) seçildiler. Hayal Turan, Ahmet Köprülü, Hasan Ali Alkan, Yeşim Karaduman, Selcan Yıldırım, Hamit Fidan, Mehmet Eksik’te yedek yönetim kurulu üyesi oldular. Denetim Kurulu asil üyeliklerine Tülay Taşkıncı (85), Mehmet Kapaklı (84), Süleyman Özkılınç (57), Emine Kaçar, Emine Şen ve Varol Burkay yedek denetim kurulu üyeliğine seçildiler. Süleyman Kütahyalı (79), Mürüvvet Uluşan (78), Tahir Özkan (47) asil disiplin kurulu üyesi, Kadri Boz, Hülya Akaydın ve Nigar Burkay yedek disiplin kurulu üyesi oldular. Necla Meşedilci (89), Gülşen Göllü (88) Turan Sungur (78), Ahmet Bulut (67) Genel Merkez Genel Kurul Delegeliğine seçildiler.

Tekrar genel kurul kararı ile seçildikleri için genel kurul üyelerine hitap eden Günhan Bakırlıoğlu, “Verdiğiniz görevi en iyi şekilde yapmak için yenilenen enerjimiz ile hemen göreve başlayacağız. Her türlü engellemelere rağmen, Atatürkçü Düşünce Derneğinin üye sayısını arttırarak, yapacağımız etkinliklerle, Cumhuriyet, Demokrasi, Özgürlük, laiklik, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinin yılmaz savunucusu olacağımızın bilinmesini isteriz.” dedi.