Yüzlerce yüz kalkanı başta Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi olmak üzere Sağlık Ocakları ve Aile Sağlığı Merkezlerine, 112 personeline teslim ettiklerini ifade eden Keten Ajans kurucusu Emre Keten, ihtiyaç halinde üretime devam edeceklerini söyledi.

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınıyla mücadelede;  3D yazıcıların gücünü kullanarak medikal parçaların, araç ve gereçlerin üretimini sağlamak için sosyal medya üzerinden bir araya gelen, aralarında 3 boyutlu yazıcı sahibi firmalar, mühendisler, tasarımcılar ve yazılımcıların da olduğu ağ, "3 Boyut Destek" adıyla kolektif üretim hareketini hayata geçirdi.

"Koruyucu yüz siperi" adını verdiklerini medikal ekipmanın çizimi yapılıp prototipi üretilerek, sosyal medya üzerinden ağa katılan kişilerle paylaşılmasının ardından, gönüllüler evlerinden ve çalıştıkları firmalardan 3 boyutlu yazıcıyla sağlıkçılar için koruyucu yüz siperleri üretmeye başladı.

Kısa sürede Türkiye'nin 81 ilinden 1500'ü aşkın kişi ve kurum, yaklaşık 3 bin 3 boyutlu yazıcıyla ağa katılırken, üretilen maskeler her ildeki sağlık kuruluşu, hastane ve doktorlara ulaştırılıyor.

"3boyutludestek.com" internet sitesi üzerinden 3 boyutlu yazıcı sahipleri ağa katılabilirken sağlık çalışanları, hastaneler ve sağlık kuruluşları da medikal parça taleplerini iletebiliyor.