Akhisarpress.com - Oryantiring Federasyonu As Başkanı Koray Dever Soma ve Akhisar’da bazı temaslarda bulundu.

Oryantiring Federasyonu As Başkanı Koray Dever ve Manisa İl Temsilcisi Özgür Morbel ile berbarinde İl Hakemleri Süleyman Kollu, Serdar Çengil ve Seyrani Gül Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi’yi makamında ziyaret etti.

Oryantiring Federasyonu As Başkanı Koray Dever; Akhisar Belediyesi şimdiye kadar her fırsatta Oryantiring sporuna destek oldu. Öncelikle Akhisar Belediyesine Oryantiring sporuna vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Federasyon olarak geçmiş yönetimimizin de vermiş olduğu sözlerin arkasındayız. İl temsilcimiz ve çalıştırıcı il hakemlerimizin gayretleri ile okullarda Oryantiring sporcuları yetişmeye başladı. Sizlerinde destekleri ile kulüp oluşturarak bu ayın sonunda Adana’da başlayan ve Antalya, Kapadokya, Niksar ve Çankırı ile devam edecek olan kademe ve Türkiye Şampiyonasında Akhisarlı sporcuları görmek istiyoruz.

Spor turizmini sayesinde Antalya bu yıl spor kulüplerinden 684 yabancı 480 yerli takıma kamp ve yarışma desteği vermiştir.Bu demek oluyor ki binlerce kişi Antalya’nın doğası ve tarihi değerlerinin cazibesinden ziyadesiyle faydalanmaktadır.Biz Federasyon olarak Çanakkale’den başlayıp ,Balıkesir-Körfez, Manisa-Akhisar-Soma , İzmir ve Aydın’nın tarihi doku ,doğal güzellikleri, iklimiyle çok daha zengin bir yapıya sahip .Bu anlamda Akhisar ve Soma bu bölgenin tam ortasında bulunuyor. Bölgemizi de Spor turizminden faydalandırmak istiyoruz.

2014 yılında Uluslar arası Oryantiring Şampiyonasının bir ayağını Akhisar’da yapmak istiyoruz. Bunun için Akhisar Belediyesi ve Federasyonumuz işbirliğinde Akhisar’a Nisan ayında haritacı görevlendireceğiz.” Dedi.

Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşci ; Oryantiring Federasyon As Başkanı Koray Dever ‘in Akhisar’a gelmesinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi.İlçemiz Dünya Satranç Şampiyonası , Türkiye Taekwonda Şampiyonasına ev sahipliği yaptı.Oryantiring Türkiye Şampiyonasına da rahatlıkla ev sahipliği yapabilecekleri belirtti.Çağlak mevkiinde de Festival dönemimizde bir yarışma yapılması için harita çizilmesini arzuladıklarını , spor turizminin öneminin farkında olduklarını dile getirdi.