Seri, Sport Line, Luxury Line, Modern Line seçenekleri ile kullanıcıların otomobillerini tercihlerine uygun hale getirmelerine imkân tanıyor.

 

Yeni BMW 3, kamuoyuna tanıtıldı. Bu çerçevede verilen davette serinin tasarımına, kullanımına değinildi, yararları ve getirileri anlatıldı. Popçu Murat Boz’un da katıldığı davette söz alan BMW Group Satış ve Pazarlama Direktörü Ayhan Ölçer, “Seri, 1975’ten bu yana hepimizin ve belki çocukluğumuzun rüya otomobili. Segmentinde sportif karakteri ve ayrı tasarımı ile her zaman bir adım önde oldu. Tahmin ediyorum, 1975’ten beri otomobil kullanıcılarına büyük sürüş keyfi verdi. Zamanla büyüdü, performansı arttı, çevreci bir otomobil oldu.” ifadelerini kullandı.

 

Yeni BMW 3, selefinden 93 milimetre daha uzun. Bu otomobillerde iç alan geniş olup, bundan arkada oturan yolcular yararlanıyor. Yine arkada ek diz aralığı bulunuyor ve tavan 8 milimetreyi buluyor. Seri; BMW’nin iç tasarımına uygun. Kokpit otomobillerde tipik olarak görüldüğü gibi kullanıcının etrafını örüyor, tüm önemli işlevleri erişilebilir kılıyor.

 

BMW 3 Sedan; Sport Line, Luxury Line ve Modern Line seçenekleri ile kullanıcıların otomobillerini tercihlerine uygun hale getirmelerine olanak veriyor. Özgün, iç ve dış tasarımı bulunan M Spor paketi, 2012 yazında satışa sunulacak.

 

Twin Power Turbo tekniğine ait torklu, gelişmiş ve ekonomik üç motor, tanıtımından itibaren yeni BMW 3 Serisi Sedan ile alıcısını bekliyor. Teknik, BMW 320D’ye 184 bg ve 380 Nm (280 lb-ft) tork getiriyor. Burada, 163 bg azami gücü AB döngüsünde 100 kilometrede 4,1 litrelik dizel yakıt tüketimiyle birleştiriyor.

 

BMW Efficient Dynamics tekniği ise verimi önemli oranda artırıyor, yakıt tüketimi ve emisyonda elde edilen önemli miktarda daralmaya katkıda bulunuyor.

 

Tüm modeller için 8ileri otomatik şanzıman: yeni sport sedan, standart olarak en son teknoloji altı ileri düz şanzıman ile sunuluyor. Otomatik Start-Stop işlevini destekleyen sekiz ileri otomatik şanzıman, yeni BMW 3 Serisi için tüm benzinli ve dizel motorlarla birlikte bir seçenek olarak belirtilebiliyor.

 

Renkli ‘head-up display’ ekran, çevre görüş kamerası, şerit ikaz sistemi, park yardım asistanı, sürüş modu, çevre görüş kamerası, internete girebilme ve BMW Apps. gibi özelliklere sahip Yeni BMW 3 Serisi otomobiller, BMW ve MINI distribütörü Borusan Otomotiv Yetkili satıcıları Shoowroom’larında yerini aldı.