MUSTAFA ÖZDEMİR (ÖZEL HABER)

Bir asra yakın dede mesleğini üçüncü kuşak olarak Akhisar Sanayi Sitesi’nde devam ettirdiklerini de sözlerine ekleyen Şahanoğlu; “Biz bir asırdan fazla köklü bir firmayız. Dede mesleğini, ithalat ile taçlandırarak Akhisar’da icra etmeye üçüncü kuşak olarak devam ettiriyoruz. Orman ürünleri, kereste ve ahşap ithalatı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin kendisi gibi bu ülkelerden ithalat yapan ülkemizdeki birçok firmayı zor durumda bıraktığını ifade eden, Şahanoğlu Orman Ürünleri Ltd. Şti. sahibi Durmuş Şahanoğlu; “Orman ürünleri kereste ve ahşabın büyük bir bölümünü ithalatını Ukrayna’dan yapıyoruz. Şahanoğlu Orman Ürünleri Ltd. Şti. olarak son 10 yıldır, orman ürünleri ithalatı gerçekleştiriyoruz. Bu konuda Ege bölgesinde Ukrayna’dan direkt ithalat gerçekleştiren sayılı firmalardan birisiyiz.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi sonucu verdiğimiz son siparişlerimiz Odessa Limanında mahsur kaldı. Normalde ürünlerimiz Odessa Limanı’ndan TIR’lar ile Karadeniz üzerinden gemilerle geliyor. Bu hem bizim için hem de bizden ürün bekleyen müşterilerimiz için sıkıntı yaratıyor. 

MALİYETLERE BÜYÜK YÜK GETİREBİLİR

Ürünlerin limanda kalmasının iç piyasa taleplerini arttıracağını ifade eden Şahanoğlu; “Bizler bu sektörün bir parçasıyız. Bizim gibi ithalat yapan Türkiye’de birçok firma var. Muhtemelen onlarda sorunlar yaşıyordur. Bu da başta orman ürünlerindeki fiyatlarda belirsizlik ve yükseliş yaşatabilir” dedi. 

UMARIM BİR AN ÖNCE BİTER

Ticaretten öte bu savaşın bir an önce bitmesini ümit ettiklerini ifade eden Şahanoğlu; “Bizler her ne kadar ticaret ile uğraşsak da, savaşın bir an önce hiçbir sivile zarar gelmeden sonlanmasını ümit ediyoruz. Savaşın kimseye faydasının olmadığını düşünüyoruz” dedi.