Akhisarpress.com - TKDK 9. Çağrı döneminde Manisa il koordinatörlüğüne sunulan 52 projeden 16 proje incelemeye değer görüldü ve 16 proje içerisinden 2 proje hibe desteği almaya kazandı. Desteklenen projelerin ikisi de Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım Tedbiri Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmelere geldi.

Kanatlı Et Yetiştiriciliği projesi onaylanan Uzman Proje Geliştirme ve Yönetim Merkezi Proje Koordinatörü Onur BAKIR onaylanan TKDK Projeleri ve faaliyetleri hakkında şunları söyledi.

Kuruluşumuz 2011 yılında Manisa ili Soma ilçesinde faaliyete başladı. 2 yılda bölgemiz ekonomisinin gelişimine katkıda bulunacak birçok projenin altına imza atmış bulunuyoruz. Bunların başında TKDK, KOSGEB, KALKINMA AJANSI, KKYDP (Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı) projeleri ve Yatırım Teşvik hizmetimiz gelmektedir.

Proje Koordinatörü Onur BAKIR; Projelerde başarıya ulaşmanın tek koşulu ekip çalışmasından geçmektedir dedi. Ekip çalışmasını kendimize vizyonu edindik. TKDK Projelerimizde diğer projelerden ayrı olarak çok daha deneyimli ve uzman bir kadroya sahibiz. Kadromuz TKDK ve Avrupa Birliği projelerinde deneyimli mimar, inşaat mühendisi, makine mühendisi, elektrik mühendisi, gıda mühendisi ve ziraat mühendislerinden oluşmaktadır. Ayrıca Kanatlı Et Yetiştiriciliği projelerimizde teknik proje hazırlığı aşamasında ülkemizin önde gelen tavukçuluk şirketinde çalışmış bir üretim müdürü de bulunmaktadır. Başarımızı ekip çalışmasına borçluyuz dedi.

Proje Koordinatörü Onur Bakır; Onaylanan TKDK projemiz Manisa ili Saruhanlı İlçesi Halit paşa köyünde uygulanacak olup, . 42.000 broyler (tavuk) / dönem kapasiteli, toplam bütçesi 1.126.580,82 TL’dir. Projemiz kapsamında %55 Hibe desteği almıştır dedi.

Uzman Proje Geliştirme ve Yönetim Merkezi Proje Yöneticisi Ömer BAKIR; TKDK Projelerinde yatırımcıların dikkat etmesi gereken en önemli unsur ise daha önce TKDK projesi onaylanmış olan danışman firmalar ile çalışmalarıdır. Bunu zaten TKDK uzmanları da başvuru yapacak yatırımcılara önemle vurgulamaktadırlar. Yatırımcıların bu konuda danışman firmalardan mutlaka referanslarını istemelerini ve destek başvuru yapacakları tedbire hakim olmalarını öneriyoruz. Unutulmamalıdır ki başvuru yapan tüm projeler bir yarış içerisindedirler, bu nedenle projeleri en iyisi olması gerekiyor ve en iyi ekip ile çalışmaları gerekiyor dedi.