Akhisarpress.com

 

 Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda başladı.


 Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın, KOSGEB ile imzaladığı protokol çerçevesinde girişimcilik eğitiminin dördüncüsü 27 Ağustos’ta ATSO Toplantı ve Eğitim Salonu’nda başladı. 


ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, Atso Yönetim Kurulu Üyeleri’nindi katılımlarıyla Kurs Öğretmenliğini Seden Bahar'ın yaptığı kursa ilgi büyüktü.


Yaklaşık olarak 4 hafta sürecek olan kursa 100 kişinin başvurduğu ancak aralarından 30 kişinin kursa katılma hakkı kazandıkları belirtildi. Konuyla ilgili açıklma yapan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Ali Erdayıoğlu, “Bu eğitimler, içinde girişimcilik ruhu ve projesi olup da hayata geçiremeyenler için gerçektende büyükbir fırsat.  Bu güne kadar ATSO olarak düzenlenlediğimiz uygulamalı girişimcilik eğitimleri için 532 kişinin müracaat etti, ancak  her eğitim sınıfının 30 kişiyi aşamaması nedeniyle 4 eğitime 120 kişiyi kabul edilebildik, biten 3 eğitime katılan 90 kişiden 88 kişi sertifika almaya hak kazandı. Akhisar’da 33 işletme şu an  KOSGEB’in yeni girişimci desteğinden yararlanarak açıldı. Bu 33 işletmenin 18'ine sertfikaları ATSO tarafından verildi. " dedi.


ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy’da yaptığı konuşmada girişimci adaylarını tebrik ederek  “düzenlemiş olduğumuz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimimize 97 kişi müracaat etti. Ancak maksimum 30 kişiyi eğitime alabiliyoruz. 97 kişi içinden sıyrılıp bu eğitimi almaya hak kazandığınız için hepinizi tebrik eder başarılar dilerim” dedi.