TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ,Uluslararası Girişimcilik Merkezi (UGM) ve GATE ev sahipliğinde, Vodafone ana sponsorluğu ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu desteğiyle gerçekleştirilen GELECEĞİ̇N GÜCÜ GİRİŞİMCİLER (G3)Forumu 20 Kasım 2015 de İstanbul Suada da gerçekleşti.

Dünya Girişimcilik Haftası etkinliklerinin en önemli ayaklarından biri olan G3 FORMU'na bu yıl en yüksek katılım sağlandı.

TOBB Başkanı Rıfat HİSARCIKLIOĞLU önderliğinde ,TOBB Kadın GİRİŞİMCİLER Kurul Başkan'ı Aras Kargo CEO SU Evrim Aras ve TOBB Genç GİRİŞİMCİLER kurul Başkan'ı Ali Sabancı'nın daveti ile Akhisar Kadın GİRİŞİMCİLER kurul Başkan'ı Nefise Şükran Füzün  ,Manisa Kadın Girişimciler Kurul Başkan'ı Nilgün Aksoy ve Kurul kıdemli üyesi Mücela Gürtekin Manisa'yı temsilen  G3 FORUMUNA katılıp iş dünyasının duayenleri ile temaslarda bulundular.

Girişimci ve iş insanlarından oluşan 90 mentor Türkiye’nin 81 ilinden gelen toplam 710 girişimci ve girişimci adayıyla biraraya geldi. Bu yıl G3’e 392’si erkek 318’i kadın girişimci ve girişimci adayı katıldı. Uluslararası Girişimcilik Merkezi UGM, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve GATE ev sahipliğinde, Vodafone ana sponsorluğu ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu desteğiyle gerçekleştirilen G3 Forum 2015’te Acun Ilıcalı, Ali Sabancı, Vuslat Doğan Sabancı, Hanzade Doğan Boyner, Hamdi Akın, Murat Özyeğin, Sinan Öncel, Sina Afra, Hasan Aslanoba gibi isimler mentorluk yaptı. Forumda 3 seansta girişimci ve girişimci adayları farklı yuvarlak masalarda mentorlarla fikir alışverişi yapma fırsatı buldular.

Ülkenin Zengin olmasının  yolu girişimden geçiyor

G3 Forumu’nun öğleden sonraki bölümünde Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi Müdür Yardımcısı Sadi Özdemir’in yönettiği panelde konuşan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin işsizlik sorununun çözümünün girişimcilikten geçtiğini anlattı. Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “Özel sektörde iş yaratmak lazım. Genç ve kadınlara iş yaratmak gerekiyor. Sovyetler Birliği neden dağıldı? 1990’dan önce Sovyetler Birliği teknoloji ve askeri güçte birinciydi. Uzaydaki katettiği mesafe ile ölçülüyordu teknolojideki üstünlüğü. Ama bir tek kurşun atılmadan çöktü. Çünkü o sistemde rekabet yoktu, kâr yoktu, girişimci yoktu. Artık bir ülkeyi zengin etmenin yolu girişimcilikten geçiyor. Slikon Vadisi’nde çalışanların yüzde 60’ı Amerika doğumlu değil. Artık herkes girişimci ithal etmek istiyor. Üniversiteden mezun olanlara soruyorum; Koç’ta, Sabancı’da çalışmak istiyor lar. Startup’ta çalışmak istiyorum diyen yok. Bir şirkette çalışacağım demeyin, startup’ta çalışmak istiyorum deyin.”