Manisa Büyükşehir Belediyesi meclisinde, Başkan Cengiz Ergün ile AKP gurubunun çekişmesi sonucu, merkez ve ilçelerdeki  su faturalarının anormal derecede  artması sonucunda olan vatandaşa oldu. Özellikle faturalardaki  Evsel Atık Bedelinin yüksekliği aboneler tarafından tepki ile karşılanıyor. Vatandaşlar, “Filler tepişiyor, çimler eziliyor.” Diyorlar.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Şubat 2015 yayınlanan  “Birliğimiz Bozulmasın” MANİSA gazetesinin başlığı “AKP’DEN SUYA ZAM” olarak çıktı. Su Faturalarına Şişirecek yeni Vergi Nasıl Geldi? Diye 1. Adım başlıklı madde de, “Büyükşehir Belediyesi  Meclisi’nde oy çokluğuna sahip AK Parti Gurubu, seçim öncesi siyasi bir hamle yaptı. MHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin Manisa il genelinde vatandaştan evsel atık bedeli toplanmasını Aralık’ta önerdi.” 2.Adım başlıklı madde de, “Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, henüz katı atık bertaraf tesisleri Manisa’da faaliyete geçmediğini için bu vergiyle ilgili yönetmeliğin uygulanmasının  hukuka  uygun olmayacağını söyledi ve itiraz etti. Önerge komisyona gitti” 3. Adım başlıklı  madde de, “AK Parti halktan yeni bir vergi daha toplanması konusunda ısrar etti ve karar Şubat meclisinde oylandı. MHP ve CHP ret, AK Parti “Evet” dedi. Su faturalarına eklenecek yeni çöp vergisi meclisten geçti” 4. Adım  başlıklı son madde de, “Başkan Ergün, meclis kararını veto edip konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı. Başkan Ergün, “Başkan olduğum sürece bu hukuksuz vergi halktan toplanmayacak. Bu bedel vatandaştan alınamaz, toplanamaz” dedi.” Deniyor.

Vatandaşlar, ellerine geçen su faturalarında özellikle Atık  Su Bedeli bölümündeki anormal  rakamları görünce adeta çıldırdı. Akhisar Merkezdeki  küçük bir iş hanında bulunan 4 lavabonun bulunduğu iki ayrı fatura arasında uçurum olduğu görülüyor. 14.11.2014- 11.12.2014 tarihleri arasındaki  faturada  Toplam Su bedeli 70.57 TL., Atık Su bedeli 3.52 TL. olurken, aynı iş hanının, 11.12.2014-3.02.2015 tarihleri arasındaki faturada ise Toplam Su bedeli  347.61 TL., Aktık Su Bedeli 104.25 TL. olarak gösterildi. Görüştüğümüz vatandaşlar, “İşte Büyükşehir yasasının vatandaşa  faydalarından biri ! İki parti çekişiyor. Ceremesini vatandaşlar çekiyor. Adeta darbımesel gibi, “ Filler Tepişiyor. Çimler Eziliyor.” Ezilen biz vatandaş oluyoruz. Acaba ne zaman canımız çıkacak” diyorlar.