Torbalı Ticaret Odası ve Torbalı Belediyesi’nin düzenlediği “Güçlü Ekonomi, Güçlü İzmir, Güçlü Türkiye Toplantısı’nda zeytin sektörünün yaşadığı sorunlarda gündeme geldi. Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, gecede Başbakan Binali Yıldırım’a zeytinyağı prim desteği alırken hammaddesi olan zeytine prim verilmemesinin çalışkan üreticiyi üzdüğünü söyledi. Alhat, “Sofralık zeytin yetiştirmek ciddi bir emek gerektiriyor. Zamanında sulama yapmalısınız, gübre ve ilaç kullanmalısınız, budama, toprak işleme gibi çabalar göstermeden sofralık zeytin elde edemezsiniz. Eğer zeytine iyi bakmazsanız o zaman yağlık oluyor. Yağlık zeytine de prim veriliyor. Ancak bakımı daha zor olan sofralık zeytine prim desteği verilmiyor. Yağ da önemli zeytin de. Lütfen bu adaletsizlik giderilsin" dedi.
Konuyla yakından ilgilenen Başbakan Yıldırım, prim desteği için bürokratlarına talimat verdi. Ankara’da zeytine prim talebiyle ilgili bir sektör toplantısının gerçekleştirilerek çalışma başlatılmasını istedi. Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alhat, Başbakan Yıldırım’a “Prim Dosyası” verdiklerini belirterek, “Akhisar sadece Türkiye'nin değil dünyanın da önde gelen sofralık zeytin üretim merkezi. Türkiye’deki neredeyse her sofrada Akhisar zeytini tüketiliyor. Bunun için üretici büyük bir emek harcıyor. Oysa bunu yapmasa zeytini, yağlık hale getirip zeytinyağı üretse prim desteği de alacak. Ancak üreticimiz kendisinden, eşinden, çocuklarından, ailesinden hayatından fedakarlık ederek hepimizin sağlıklı beslenmesi için çile dolu üretimi tercih ediyor. Biz bu büyük fedakarlığın desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.
Zeytine prim desteğinin sektöre de canlılık getireceğine dikkat çeken Alhat, “Zeytin ekonomisinde küresel ligde liderliği almamız şart. Çünkü Türkiye’nin 2023 hedefleri var. Bu liderliği alabilmemiz için fedakar üreticimize prim desteği büyük moral olacak” diye konuştu.
Alper Alhat, Başbakan'ın Yüzüne Söyledi
Torbalı Ticaret Odası ve Torbalı Belediyesi’nin düzenlediği “Güçlü Ekonomi, Güçlü İzmir, Güçlü Türkiye Toplantısı’nda zeytin sektörünün yaşadığı sorunlarda gündeme geldi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
1
Akhisarlı Kıbrıs Gazisi Hayatını Kaybetti
2
Bursaspor: 3 - TM Akhisarspor: 0
3
Hobi Kursu Pusula Sergisi Açıldı
4
Bu Yıl Akhisar Konsere Doyacak!
5
Berna ve Yalçın Mutluluğa Evet Dediler
6
11 Yaşındaki Elif Naz, Kanser Hastaları İçin...
7
ATSO, 13. Kez WorlFood Gıda Fuarında
8
Erol Boşnak, Üye Ziyaretlerine Tüm Hızıyla Devam...
9
Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Göreve Başladı
10
Nusret ile Fatmagül'ün en mutlu günleri
SON DAKİKA HABERLERİ
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
05:04

GÜNEŞ
06:30

ÖĞLE
13:16

İKİNDİ
16:56

AKŞAM
19:52

YATSI
21:13
SIRADAKİ HABER
helal olsun tebrik ediyorum basarılaının devamını diliyorum alper abi