Akhisar Ticaret Borsası tarafından geçtiğimiz akşam düzenlenen iftar yemeğinde Akhisar’ın Yıldızları belirlendi. 

Ödül töreni öncesi konuşan Akhisar Ticaret Borsası başkanı Aper Alhat; “Göreve geldiğimizin üzerinden 1 yıl geçti. Bu süre içinde çözüm üreten kaliteyi artıran uygulamalar geliştirdik. Zeytine 25 kuruşluk pirim isteğimizi her platforma dile getirdik. Bunun için başta Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül olmak üzere , Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, , Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işıkmüsteşar ve üst düzey bürokratlarla görüştük. Üyelerimizin markalaşma ve kendilerini tanıtmadaki eksikliklerini fark ederek, birlikte yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katıldık, Hasat şenliğimizin 5. Sini gerçekleştirdik. 

Lisanslı depoculukla ilgili çok ciddi proje çalışmalarımız var.  Öncelikle Borsamızın tescil ettiği ürünlerin %80’ini oluşturan zeytin , ardından da hububat ürünleri için lisanslı depolar yapacağız.

Başta zeytin olmak üzere borsamızın öne çıkan  ve şehrimizin değerleri olan ürünlerimizi tanıtmak için Finansmanı KOSGEB tarafından karşılanacak projemizin sonuna geldik. Bu projeyle üyelerimizin tek başlarına yapamayacakları  tanıtım faaliyetlerini ,biz birleştirerek, onlar adına bir araya topladık.

Yaptığımızı tüm çalışmalarda hep markalaşmanın önemini gördük. Bu ihtiyaca binaen de sizlerin firmalarınızın  ve ürünlerinizin marka değeri kazanması için , içinde eğitimden , tanıtıma, kurumsallaşmaya kadar birçok faaliyetin olacağı çalışmalar başlatıyoruz. Bunları  da konusunda uzman profesyonel ekiplerle  gerçekleştireceğiz.Borsamızın gelişip bu hale gelebilmesi için emeği geçen herkese de bu ödül törenimizde teşekkürlerimizi sunmak isteriz.” diye sözlerini tamamladı. 

Gecede ödül alan firmaların listesi