Geçtiğimiz yıl liseler arasında yoğun bir katılımla düzenlenen siyer-i nebi yarışması başvuruları başladı. 02 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecek başvurular için  www.efendimizinizinde.com  sitesini ziyaret etmek yeterli.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından, gençlere peygamber sevgisi aşılamak ve O’nu günümüz gençliğine rehber olarak tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışma, tüm Türkiye’de olduğu gibi, Akhisar’ımızın tüm öğrencilerine dönük olarak yapılacak.  Siyer-i Nebi yarışması ,peygamberimizi anlatan ve  Zeytin Kitap’tan ücretsiz temin edilecek kitaptan  hazırlanacak sorularla, çoktan seçmeli sınav şeklinde yapılacak.

Yarışma hakkında bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Akhisar İlçe Temsilciliği, liseli gençlerini bu yarışmaya davet etti.

Dernek temsilcisi Ahmet DUMAN ;  “Her genç, yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçek gibidir. Bizim için herbir gencimiz, feda edilmeyecek kadar değerlidir. Fidanlar erken yaşlarda nasıl şekil alırlarsa, gençlerimiz de lise çağlarında şekillenirler ve  hayatlarına  aksettirirler.

 Ülkemiz gençliğinin içerisinde bulunduğu durum ortadadır. Derneğimizin düzenlediği Türkiye genelindeki bu Siyer-i Nebi Yarışmasının hedefi doğrultusunda, Peygamberimizin hayatını gençlerimizin örnek alması son derece önemlidir.

 Amacımız;  lise öğrencilerinin aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamak ve örnek bir neslin yetişmesine katkı sağlamaktır. Sevgili Peygamber’imizin hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul edenler bulunduğu müddetçe, Efendimiz hakkında daha birçok eser, program, yarışmalar düzenlenecektir. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara ile, gerekse dizilerle gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip edilmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi Yarışmaları yaparak, liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumalarına vesile oluyoruz. Bizler sevgili peygamberimizin (s.a.s) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz” dedi.


Başvurular 02 Aralık 2019 tarihine kadar www.efendimizinizinde.com  sitesine girilerek yapılabilecek. 


Sınav ise 15 Aralık  2019 tarihinde Akhisar Kayhan Ergün Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde yapılacaktır.


Sınava katılmak isteyenler Misak-i Ortaokulu karşısındaki Zeytin Kitap’tan ücretsiz olarak  kitaplarını temin edebilecekler.

       Sınav Takvimi 
•    Son Başvuru                     :  02 Aralık 2019
•    Sınav Tarihi                      :  15 Aralık 2019
•    Sonuçların Açıklanması :  30 Aralık 2019
•    Ödül Töreni                     :  31 Aralık 2019