Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Diyabet ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü hastaları ve aileleri 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Çakmaktaş Cafe’de bir araya geldi.

Hemşire Derya Yavuz; “Bu yıl ilk kez ailelerle birlikte hastane dışında bir yerde bir araya geldik. Bundan sonrasında da devamını yapacağız. Evet çocuklarımızın üzerinde çok fazla bir yük var. Belki kan şekeri ölçmek, insülin yapmak ve beslenmeye dikkat etmek hepsi gerçekten çok zor ama aile içinde çok zor, sizler sayesinde adapte olabiliyorlar. Asıl olay sizde bunun için sizlere çok teşekkür ediyorum. Hep beraber biz bir aileyiz gücümüzü göstermek için buradayız.” Dedi.

Akhisar’dan ve çevre ilçelerden de katılımın olduğu etkinlikte aileler ve çocuklar hep birlikte eğlendi.

DİYABET HAKKINDA

1921 yılında insülini bularak diabet hastası milyonlarca hastanın tedavisini mümkün kılan Fredrick Bantig'in doğum yıl dönümü anısına, her yıl 14 Kasım'da Dünya Diyabet Günü düzenlenerek, çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. 

Diyabet, ülkemizde görülme sıklığı giderek artan, ciddi organ kayıplarına yol açan ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilen kronik bir hastalıktır. Diyabetli bireylerin yaşam kalitelerinin arttırılması, beslenme, egzersiz, tıbbi tedavi ve eğitimden oluşan dört temel faktörde mümkün olmaktadır.
 
Diyabet hastalığını önlemek, onu kontrol altına almanın ilk adımıdır. Ülkemizde önemli oranda hastalık yükü oluşturan bulaşıcı olmayan hastalıklar arasında diyabet ve komplikasyonları önemli bir yer tutmakta olup; müdahale edilmezse değişen yaşam tarzları sebebiyle bu yükün yakın gelecekte hızla artması beklenmektedir.