Akhisar Aktim Sanat Merkezi çatısı altında  yaşları 4-15 arasındaki öğrencilere hazırlanan programla  Bale, Latin Dansları, Drama, Yan Flüt, Keman, Piyano, Klasik Gitar, Bağlama, Viyola, Kontrbas, Resim, Heykel, Seramik, Konservatuara hazırlık, Yoga kursları ve eğitimleri veriliyor.

Aktim Sanat Merkezi kurucusu İlker Temiz, Türkiye’nin  en iyi  keman virtüözlerinden, İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik Ana Bilim Dalı öğretim Üyesi  Prof. Dr. Cihat Aşkın’ın 13 merkezde kurduğu CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) projesini  bir ayağını Akhisar’da CAKA şubesi olarak  AKTİM Sanat Merkezi bünyesinde  oluşturduklarını belirterek, “ Sanat Merkezimizde 9 Eylül Üniversitesi Müzik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Gürkan Güleç ile Manisa CAKA şube başkanı Akademisyen Zafer Baykal ile  öğrencilerimizin velileri ile sık sık toplantılar yapıyoruz. Öğrencilerimizin ilgisi ve yetenekleri biz yönetici ve hocalarına heyecan ve şevk veriyor.” Dedi.

Öğrencilerine bir baba şefkati ile kucaklayan ve her ders öncesi   enstrümanlarını akort eden  keman eğitmeni ve orkestra şefi Sinan Bora Sarıbaş; İzmir’den  Akhisar’daki derslerini iple çektiğini, seve seve geldiğini belirterek, “Öğrencilerimin hepsi yetenekli. İçlerinden  çok önemli sanatçılar çıkacağına inanıyorum. Türkiye’nin tek  milli  keman  eğitim projesi  olan  CAKA bünyesindeki Akhisar’daki çalışmalarımız sonunda  minik öğrencilerim ile halkın önüne çıkarak bir senfoni konseri vereceğimizin heyecanı şimdiden ben ve öğrencilerim  yaşıyoruz.” Dedi.  (HA)