Saç dökülmesi pek çok insanın yaşadığı bir problemdir. Genetik miras, çevresel faktörler, yoğun stres ve üzüntü, bakımsızlık, yanlış uygulamalar ve seboreik dermatit gibi pek çok saç hastalığı ve faktör saç dökülmesi sebepleri arasında gösterilebilir. Geçici saç dökülmesi ve kalıtsal saç dökülmesi olarak iki ayrı grupta ele alınır. Erkeklerde saç dökülmesi daha yüksek miktarlarda görülür. Özellikle 25 yaşın üzerinde olan erkekler saç dökülmesi problemini sık sık yaşayabilirler. Kadınlarda da en az erkekler kadar saç dökülmesi problemi görülür. Önemli olan saç dökülmesine karşı doğru adımları uygulamak ve bu süreci başında yakalamaktır. Yoğun saç dökülmesi yaşanıyorsa Bioxcin Forte serisi şampuan ile saçlar yıkanmalı ve belirli bir saç bakımı rutini uygulanmalı.

Geçici Saç Dökülmesi

  • Olağan saç dökülmesi; Günde en fazla 100 tel saç dökülen, folikülle bağlantısı kesilmiş saç teli dökülmeleri olağan dökülme olarak kabul edilir.
  • Hamilelik saç dökülmesi; Hormon değişimi nedeniyle saçların gelişimi durur ve saçlar normalden daha fazla dökülmeye başlar. Doğum sonrası 6 ay içerisinde bitecek bir dökülmedir.
  • Ağır stres; Kişi yoğun stres yaşaması durumunda kısa ve uzun süreli saç dökülmeleri görülebilir. Stres etkisini sürdürdüğü sürece dökülmeler devam eder.
  • Saç kıran; Kafa derisinde yuvarlak bir alanda tamamen saç dökülmesi yaşanır. Tedavi edilebilecek ve saçların tekrar geri getirilebileceği bir rahatsızlıktır.
  • Hastalıklara ve kullanılan ilaçlara bağlı saç dökülmesi; Genetik ve hormonal hastalıkların, bir takım ilaçların yan etki olarak saç dökmesi durumudur. Geçicidir ve saçlar geri getirilebilir.

Yetersiz beslenme; Protein, vitamin ve mineral eksikliği durumda saç dökülmeleri meydana gelebilir.

Kalıtsal Saç Dökülmesi

  • Genetik; Aileden ve genlerden gelen bir kellik, saç dökülmesi faktörü var ise çoğunlukla kişi saç dökülmesi yaşar ve saçlarını getirmesi çoğu zaman zordur.
  • Yaşlanma; Yaşlanmayla birlikte hücreler ve saç organizmalarının çalışması yavaşlar bu nedenle ilerleyen yaş birlikte saç dökülmeleri görülebilir.

Hormonlar; Hormonlar bir süre sonra yavaşlamaya başlarlar. Bunun sonucunda saç köklerinde küçülmeler meydana gelir. Bu sonucu olarak daha zayıf dökülmeye meyilli ve renksiz saçlar çıkmaya başlar.