Teknolojinin gelişmesi ve pandemi süreci ile birlikte birçok alanda olduğu gibi psikolojik danışmanlık ve psikoterapi alanında da teknoloji destekli uygulamalar yaygınlaşmıştır. Bunların başında da online psikolog görüşmeleri gelmektedir. Online terapi olarak tanımlanan bu yöntemde görüşmeler internet üzerinden görüntülü ve sesli gerçekleştirilmektedir. Online terapi yapan psikologlar tıpkı yüz yüze terapide olduğu gibi belli etik değerler ile çalışırlar. Seanslar içerik ve yapılandırma yönünden aynıdır.

Online psikolog seanslarının en önemli avantajı yer ve mekana bağlı sınırlamaların olmamasıdır. Özellikle küçük şehirler ve yurtdışında yaşayanlar için olduğu kadar büyük şehirde yaşayıp zaman sorunu yaşayan kişiler için de online terapi büyük kolaylık sağlar.

Online Terapi Yapan Psikologlar

Online psikolog görüşmeleri yaygınlaşmasıyla birlikte psikologların neredeyse tamamı seanslarını bu şekilde yapmaya olanak sağlayan sistemlere geçmişlerdir. İnternet üzerinden araştırma yapıldığında birçok online terapist bulmak mümkün. Ancak terapist seçmeden önce dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise destek alınacak uzmanın yetkin ve yeterliliğinden emin olmaktır. Online terapi adı altında bir çok kişi psikolog olmamasına rağmen bilimsel temeli olmayan yöntemlerde destek sunduğunu iddia ettiğinden seçilecek kişinin psikolog olması ve yeterli donanıma sahip olması önemlidir. Online psikolog desteğini ne olduğu nerede olduğu belirli olmayan kişi ve kurumlardan almak yerine terapi merkezlerinden almak bu konuda olumsuz deneyimlerle karşılaşma ihtimalinizi azaltır.

Online Psikolog Tavsiyeleri

Her alanda olduğu gibi terapi alanında da doğru uzmandan destek almak çok önemlidir. Özellikle ruh sağlığı gibi önemli bir konudan bahsediyorsak bu diğer her şeyden daha önemlidir. Bu sebeple hizmet alacağınız uzmanı iyi seçmek gerekir. Burada fikir verecek olan hususlar eğitim geçmişi, mesleki çalışmalar, deneyim ve danışan görüşleridir. Aktif danışan gören, psikoloji bölümü mezunu gerekli yetkinlik ve donanıma sahip ve başvurduğunuz konu ile ilgili olumlu danışan görüşlerine sahip psikologlarla çalışmak başvurunuza ilişkin tedavi şansınızı artırır.

İzmir’de Online Psikolog

Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olan İzmir’de psikolog aramaları sıkça yapılır. Şehrin modern toplumsal yapısı insanların terapiye olan bakış açıları bunda önemli rol oynamaktadır. İzmir psikolog aramalarında en çok tercih edilen merkezlerden birisi olan Nora Psikoloji online psikolog desteği arayanlar için online terapi hizmeti sunmaktadır.