İstanbul, Bursa ve Tekirdağ`a yakın tatil beldelerinden biri olan Avşa Adası her yaz sezonunda yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır. Bölgede bulunan bir çol butik otel, apart ve pansiyonlar uygun konaklama imkânı sağlamaktadır. Adadaki konaklama tesislerinin bolluğu tatilcelerin konaklama tercihlerini artırmıştır.

2021 yaz sezonu yaklaşırken Avşa adası konaklama tesislerinde erken rezervasyon fırsatlarının çoktan başladığını görüyoruz. Avşa Adası`ndaki konaklama tesislerinin açılış fiyatı, Marmara bölgesindeki fiyatlarla karşılaştırıldığında kişi başı 60 TL'dir. Otellerin konumu ve hizmetlerine göre kahvaltı ve akşam yemeği dahil günlük 170 TL'ye konaklama imkanı bulunmaktadır. Hepimizin bildiği gibi daha önce açık büfe olarak verilen hizmetler 2021 yazında benimsenen sağlık önlemleri dahilinde verilecektir. Şimdi sizlere Avşa Adası hakkında bilgiler verelim.

Avşa Adası Eğlence Hayatı ve Ulaşım Yolları

Avşa Adası'nda 24 saat hayatın asla durmayacağı Barlar Caddesi ve diskolar sınırsız eğlencenin merkezidir. Yaz aylarında adadaki külüp ve discolar gecenin ilerleyen saatlerine kadar tatilcilere eğlenme fırsatı sunmaktadır. Sahilde bulunan nargile kafeler ve canlı müzik mekanları alternatif mekanlardır. Eğlenceye doyamayanlar adanın sabaha kadar açık discolarında sınırsızca eğlenmektedir. Tüm bu yönleri ile Avşa Adası gece hayatı dillere destan olmuştur.

AVŞA ADASI (İstanbul tatilcileri arasında yaz aylarında en popüler olan) konumu nedeniyle uygun otel fiyatları ve rahat ulaşımıyla bilinir. Avşa Adası Pansiyonlar ve otellerini cazip kılan adanın muhteşem gece hayatı ve denize girilebilecek 10'a yakın koyudur. Avşa Adası`na ulaşım İstanbul Yenikapı Bostancı, Tekirdağ Akport ve Erdek limanları üzerinden deniz yolu ile sağlanmaktadır. Ido yaz aylarında sadece İstanbul'dan yolcu taşımaktadır. Adaya Yaz kış arabalı feribot yolculuğu ile Erdek ve Tekirdağ`dan ulaşabilirsiniz. Avşa Adası'na varışınızdan en az 15 gün önce bir otel, apart veya pansiyon seçmeniz ve önceden rezervasyon yaptırmanız tavsiye edilir.

Avşa Adası Gezilecek Yerler ve Koylar

Avşa denize girilebilecek koyları ile tanınan bir tatil beldesidir. Adanın en ünlü 7 plajı; tavşanlı, karadut, altınkum, çınar koyu, çokincir, manastır ve kumburnu plajlarıdır. Şehir merkezinden ve yiğitler köyünden plajlara giden bir çok minibüs bulunmaktadır. Adada tatilciler için yapılacak bir çok aktivite bulunmaktadır. Avşa Adası gezilecek yerler ve koyları ile tatilcilere yapacakları bir çok aktivite sunmaktadır. Adayı bisiklet veya motosiklet kiralayarak gezebilirsiniz. Avşa Adasında görülecek yerler Hagios Georgios manastırı, Beyazsaray koyu, Ali Baba türbesi, Akvaryum, Mavikoy ve Yiğitler köyü`dür. Adadaki bu yerleri gezip görmeniz tatilinize renk katacaktır.