Tenis kortları kapalı ve açık olabilmektedir. Kapalı tenis kortları 18x36 metreden oluşmaktadır ve yan yüksekliği 3.70m, orta yüksekliği ise 7.20m’den oluşmaktadır. Çelik konstrüksiyonu galvaniz kaplamalı ya da statik toz boyalı yapılmaktadır. Seçilecek olan dış kaplama brandaya göre 3-10 yıl arasında değişmektedir tabi süreyi mevsimsel değişimler de etkilemektedir.

Yalıtımı izolasyonlu ya da izolasyon olmadan da yapılabilir. Standart ölçülerin dışında özel isteğe göre de kortlar yapılabilir. Aydınlatma genellikle 1000w’lık projektörlerle sağlanmaktadır, isteğe bağlı olarak havalandırma amaçlı sürgülü ya da toplamalı kapı yapılabilmektedir.

Açık tenis kortu zemini toprak akrilik kullanılarak hazırlanabilir, kortlar kurulmadan önce alanın ölçüsü alınır ve alınan ölçülere göre kuruluma başlanılır, asfalt ya da beton zemin üzerine dolgu malzemesi konulmaktadır.

Zeminin pürüzsüzleştirilmesi için quart kumu ile karıştırılmış dolgu malzemesi kullanılmaktadır. Sonrasında zemin boyanır ve vernik ile sabitleme yapılır. Dilerseniz Koza sayfamıza giderek sizde kendiniz için en uygun tenis kortu hakkında bilgi alabilir ve isteğinize uygun tenis kortunu yaptırabilirsiniz.