Saç dökülmesinin pek çok nedeni olsa da, hangi nedenle olursa olsun kaybedilen saç köklerinin geri kazanılması; neredeyse imkansızdır. Bu nedenle özellikle erkek tipi genetik saç dökülmesi durumunda, saçlar tamamen kaybedilir ve kellik meydana gelir. Bu sorunun kalıcı çözümü ise saç ekimidir. Fue Saç Ekimi Fiyatları bu noktada yaygın biçimde araştırılan bir husustur zira gelişmiş bir yöntem olması ve etkili sonuçlar ortaya çıkarabilmesi bu uygulamayı çekici hale getirmektedir. Kaldı ki, günümüzde FUT tekniği nadir olarak tercih edildiğinden, aslında en yaygın uygulama olarak da FUE kabul edilir.

FUE Saç Ekimi Nedir?

Fue saç ekimi günümüz koşullarında gelişen teknolojinin getirilerinin, daha çok beylerin ihityaçları noktasında kullanılmaya başlaması neticesinde ortaya çıkan gelişmiş bir estetik cerrahi uygulamasıdır. Genetik faktörler, ilaçlar, çeşitli hastalık sorunları, yanlış beslenme durumu, yaş ve cinsiyet gibi çeşitli durumlara bağlı olarak meydana gelen saç dökülmesi çoğunlukla genç erkekler için ciddi bir problemdir.

Daha çok kadınların vücutlarının memnun olmadıkları yerlerini estetik operasyonlarla istedikleri şekle getirme ihtiyacı nedeniyle gelişmeye başlamış olan estetik sektörü, tıbbi ve bilimsel gelişmelere bağlı olarak büyümeye ve gelişmeye devam ederken, erkeklerin saç dökülme problemine de fue saç ekimi uygulaması ile çözüm aranmaya çalışılmaktadır.

Fakat estetik uygulamalar sadece kadınlara özel olmadığı gibi saç ekimi yöntemi de erkeklere özel değildir. Kadınların da çok farklı nedenlerle saçlarında dökülme ve seyrelme meydana gelebilir. Saç ekimi bu anlamda hem kadınlar hem erkekler için rahatlıkla yapılan uygun bir yöntem olarak bilinir.

İlgini çekebilir: Fue saç ekimi nedir, nasıl yapılır ?

 Saç Dökülmesi Neden Olur?

Saç dökülmesi çok erken yaşlarda meydana gelebileceği gibi ilerleyen yaşlarda birden bire de meydana çıkabilir. Ciddi bir hastalık sorununun ya da tedavinin sonucu bulunmadığı sürece saç dökülmesi çaresi olan ve kolay bir yöntem ile kısa bir zaman sonra tamamen ortadan yok edilebilen bir problemdir. Fakat hangi yaşta ya da şekilde olursa olsun, dökülen saçlar insanda psikolojik sorunlar yaratır.

Özellikle estetik kaygıları olan insanlarda, genç yaştaki erkek bireylerinde, işi gereği bakımlı olması gereken kişilerde erken yaşlarda başlayan ve devam etmekte olan saç dökülmesi, bir zaman sonra acilen giderilmesi gereken bir problem halini alır. Bu noktada Fue Saç Ekimi Fiyatları önemli bir parametre haline gelmektedir.

İlginizi çekebilir: Kalem Tekniği ile Saç Ekimi Nedir ?

FUE Yönteminin Avantajı Nedir?

Saç ekimi uygulamasına başlandığı günden bu yana çok çeşitli uygulamalar geliştirilmiştir. Zaman içinde değişen ve gelişen teknoloji sayesinde saç ekimi bölümünde yapılan yöntemler de çeşitlenmiş ve birden çok teknik geliştirilmiştir. Bugün için gelişen son teknoloji ile Dünya’da saç ekimi sorusunda FUE (Foliküler ünite ekstraksiyonu) olarak bilinen bu başarılı uygulama olarak tercih edilmektedir.

Fue Saç Ekimi Fiyatları FUT tekniğine göre biraz daha yüksek DHI tekniğine göre daha düşüktür. Ancak optimum fiyatla maksimum sonuç elde edilen uygulama olarak kabul edilir. Bir greftten birden fazla kıl kökü elde ediliyor olması uygulamayı çekici hale getirirken, yaygın biçimde kullanılması da fiyatlarının optimum seviyede olmasıdır.

Türkiye’de ise bu tekniklerden FUE Saç Ekimi yöntemi daha fazla uygulanmaktadır. FUE Saç Ekimi yöntemi ile FUT Saç Ekimi yöntemi arasındaki temel fark, FUT tekniğinde uzun kesi yapılarak saç bandının çıkarılmasıdır. Fiyat olarak klinikten kliniğe göre değişmektedir. Ancak bir bilgi ve fiyat aralığı vermek istersek fiyat 4 bin ile 15 bin arasında değişmektedir. İşlem tahmini olarak en az 10 gün sürmektedir. Unutulmamalıdır ki fiyat değil kalite önemlidir. Geri dönüşü olmayacak şeyler için mutlaka iyi araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.