Geleneksel pazarlama araçları internet teknolojisi ile birlikte oldukça farklı eklentiler kazanmış, hatta geçmişteki unsurların neredeyse tamamı artık ortadan kalkmış durumdadır. Zira, müşterilerin kullandıkları iletişim araçları da teknolojiye paralel olarak değişmiş ve gelişim kaydetmiş ve eskiden çok etkin olan araçlar, artık kullanılmaz hale gelmiştir. Örneğin; gazeteler gibi yaygın kitle iletişim araçlarının artık basılı formları neredeyse kendi maliyetlerini dahi çıkaramayacak tirajları ortaya koyarken, aynı yayının internet sitesi son derece efektif sonuçları ortaya koyar. Bu durumda geleneksel olarak tanımladığımız basılı gazetenin artık etkili bir iletişim aracı olmadığını söylemek mümkündür. Yani, günümüzde dijital pazarlama araçları, gelensek araçlara göre çok daha efektif olmakla birlikte, zorunluluk arz eder

İlginizi çekebilir: https://kolaypazarlama.net/dijital-pazarlama-nedir/

Firmaların, daha doğru bir ifade ile pazarlama ihtiyacı olan tüm özel ve tüzel kişiliklerin, bu faaliyetleri için kaçınılmaz olarak dijital kanalları kullanması söz konusu olduğuna göre, artık geleneksel reklam ajansları değil, Dijital Pazarlama Ajansı olarak çalışan firmalara ihtiyaç duyacağımız da aşikardır. Pekiyi iyi bir pazarlama sonucuna ulaşmak için hangi dijital medya kuruluşu seçilmelidir?

Dijital Pazarlama Ajansı Seçiminde 3 Altın Kural

1 – Pazarlama Uzmanı Dijital Medya Firmalarını Seçin

Dijital medya firmalarının tamamı bir pazarlama firması olarak çalışmaz. Pazarlama her ne kadar dijital ortama kaymış olsa da, dijital medyanın teknik niteliklerinin yanı sıra, reklamcılık ve pazarlamanın evrensel ilkelerine hakim bir ajans ile çalıştığınızdan emin olmanız faydanıza olacaktır. Yazılım firmaları, doğrudan pazarlama sonucuna hizmet edemeyebilir. Her iki alanda da uzmanlık sahibi olmak ajanslar için önemli bir özelliktir.

2 – Referanslara Dikkat Edin

Seçeceğiniz dijital pazarlama ajansının, sizden önce hangi firmalar ile çalıştığı, çalışmalarında ne gibi başarılar elde ettiği, müşterilerinden aldığı geri bildirimler ve elbette sektördeki deneyim süreleri, dikkat etmeniz gereken en önemli ikinci unsurdur. Ne hizmet alıyor olursak olalım, referansları inceleriz. Elbette bu noktada da gerekli incelemeleri yapmak doğru bir adım olacaktır.

3 – Fiyatlara Odaklanmayın

Dijital Pazarlama Ajansı olarak hizmet veren firmaların hizmetlerinde bir ortalama standart söz konusudur demek doğru olabilir. Sektörde her ne kadar ortalama fiyatlar söz konusu olsa da, çok ucuz hizmetlerle karşılaşabileceğiniz gibi astronomik rakamlarla karşılaşmanız da söz konusu olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken, çok ucuz hizmetlerin nitelikleridir. Zira nitelikli personel ile hizmet vermek için belli maliyetleri göze almak gerekir ve çok ucuz hizmetler bu noktada soru işareti olmalıdır. Yani, aslında bu madde; ilk iki maddenin tamamlayıcısıdır. Fiyatlar, yegane seçim kriteri olmamalıdır.