Boşanma, dostane ya da acımasız olsun, herkes için zordur, çünkü kimse ayrılma niyeti ile evlenmez. Parçaları toplamak yavaş ve zor bir süreç olabilir, ancak boşandıktan sonra yeni ciddi arkadaşlıklar bulabilmek ve ciddi evlilikler yapabilmeniz için nasıl bir süreç hazırlamalı ve nasıl hareket etmelisiniz bugün bunları paylaşacağız.

Boşanmadan sonra tekrar evlenmeyi ve arkadaş bulmayı düşünmeden önce, birçok insan için acı çeken bir süreç yaşandığını söylemeliyiz. Durumu inkar, öfke, pazarlık, depresyon ve kabul süreçleri bunun başında geliyor. Klişeleşmiş formül olarak bu süreç 5 aşamadan oluşmaktadır. Çoğu kendi zamanlarında ve belki de farklı bir sırayla geçecek. Tekrar başlamadan önce kabul aşamasına gelmeniz akıllıca olacaktır.

1- Kendinize Süre Tanıyın

Zaman büyük bir şifacı, profesyonel bir doktor ve en doğal ilaçtır. Boşanmadan sonra iyileşmek için kendinize yeterli zaman vermeniz önemlidir. Bunun ne kadar süreceği birçok faktöre bağlı olacaktır, ancak haftalar yerine aylar olması muhtemeldir.

Kendinizle iyi bir ilişki kurmak ve sizin için önemli olan insanlarla ve ilgi alanlarıyla yeniden tanışmak için beklediğiniz zamanı kullanın. Bir boşanma o kadar çok tüketebilir ki, birçok insan yürüyüş yapıyormuş gibi zorlu, yorucu ve emek harcanacak bir şey gibi hissediyor ve yaşamı kendi başlarına yeniden ayarlamak için zamana ihtiyaç duyuyor.

Boşanmadan sonra ciddi evlilik yapabilmek için önce kendinize yeterli zaman vermezseniz, savunmasız olabilir ve yüreğinizde hissettiğiniz o soyut ağrıyı iyileştirmek için başka bir kişi kullanabilirsiniz. Bitip hemen başlayan ilişkiler her zaman size zarar verir. O yüzden kendinize süre tanıyın.

  1. Çocuklarınız Varsa Süreci Onlara Anlatın

İlişkileriniz veya evliliğiniz aslında özel bir mesele olsa da, diğer insanlar sizin yeniden çıkmaya başlama kararınızdan ve özellikle de önceki evliliğinizde olan çocuklarınızdan etkilenecektir. Muhtemelen diğer ebeveynleri özleyeceklerdir ve neden ayrıldığınızı tam olarak anlayamayabilirler.

Çocuklarla, aslında bir şey yapmadan önce tekrar çıkma fikrinizi uygulamaya başlayabilirsiniz. Olasılık tohumunu ekerek, önceden konuyu kendilerine izah ederek hayatlarına yeni bir partner getirdiğinizde şok yaşamazlar hatta size destek verirler.

  1. Eski Eşinizle Uyum

Karşılıklı mutabakatla boşanmış olsanız bile, eski eşiniz yeni beraberliğinizi kıskanabilir. Aniden sizi suçlayabilir ya da sahiplik yapabilir ya da sizi kontrol etmek ya da incitmek için çocuklara erişmeye çalışabilir. Bu yaygındır ve gerçekten asla geri dönmeyeceğinizin farkına vararak, alınan kararı net olarak anlama sürecinin önemli bir aşamasıdır.

Tepki vermemeye ya da acılarını geri dönüp tekrar denemeye neden olarak yorumlamaya çalışın. Eğer boşanırsanız, biter ve ileri geri gitmek sadece ikinizi daha uzun süre sıkıştıracaktır.

  1. Ciddi Evlilik Öncesi Kendinizi İyi Hissetmelisiniz

Ciddi evlilik düşünüyorsanız ve yeni bir arkadaşlıklara yelken açmak için şu konuyu lütfen gözden kaçırmayınız. Boşanma özgüveninizi etkileyebilir ve duygularınızı hırpalanmış ve yaralı bırakabilir. Sonrasında, aynı hataları tekrar yapmaktan kaçınmak istiyorsanız ciddi evlilik platformlarını iyi araştırmalısınız.

Bazı insanlar depresyon aşamasında kendilerini değersiz ve başarısız gibi hissederler. Bu durum aynı bir başkasının kollarında rahatlık aramaya benzer, yani en savunmasız olduğunuz zamandır ancak kendi başınıza olmak ve kendilik duygunuzu yeniden keşfetmek için en önemli zamandır.

Boşanmadan sonra yeni arkadaşlık bulmak için, ciddi evlilikler kurabilmek için mutlaka kendinizi geliştirin ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak şeyler yapın. Spor salonuna gidin, iyi kitaplar okuyun, kendi en iyi arkadaşınız olun. Duygusal yaralar bir kenara itilmek yerine tedavi edilmeli ve iyileşmesi için zaman verilmelidir. Aşırı yemek, çok fazla içki içmek ve sorumluluklarınızı ihmal etmek, yeni bir ilişkiye hazır olmanıza yardımcı olmaz, ancak bu şeyleri bir süre yapmak doğaldır.

  1. Kaldığınız Yerden Devam Edin

Birisiyle paylaşmak istediğiniz tam ve hayati bir yaşamınız olduğunu bir kez daha hissettiğinizde, kalbiniz açıkken ve tekrar tam olarak güvenebileceğiniz ve sevilebildiğinizi hissetmeye devam edeceksiniz. En önemlisi, tanımaya değer biri olduğunuzu hissettiğinizde hazırsınız.

Ciddi evliliğe yelken açmak için evlilik sitesi sizi bekliyor. Güvenilir, dürüst ve ciddi arkadaşlıklar bulabileceğiniz evlilik siteleri ile hayatınızı yeniden inşa edebilirsiniz.