Ülkemizde yaşanan korona virüs salgının yaz aylarında biteceği ümidi ile sezon hazırlıklarına başlayan otel, pansiyon ve apart ev sahipleri sezondan umutlular.

Balıkesir’e bağlı Avşa Adası İstanbul, Tekirdağ ve Bursa’ya 3-4 saat yakınlıktadır. Erdek, Tekirdağ ve İstanbul’dan yaz aylarında her gün düzenlenen feribot seferleri ile müşteri portföyünün büyük kısmının İstanbullu tatilcilerin oluşturduğu ada uygun konaklama fiyatları ile dikkat çekiyor. Sezonda kişi başı konaklama fiyatının 100 TL olduğu Avşa Adası otelleri internet üzerinden rezervasyonlarını sağlıyor. https://avsa.bandirma.com.tr adresinde 100’e yakın seçkin otel, motel, pansiyon ve apart yer alıyor. Ayrıca sitede adaya en doğru ulaşım bilgileri, güncel feribot seferleri ve geniş bir tatil rehberi bulunuyor. Önerdiğimiz tesisler arasında; Altınkum Tatil Konakları, Afissia Garden Hotel, Bahar Aqua Resort, Nehir Deluxe Otel, Cane Motel, Uludağ Apart, Yüksel Motel, Anı Motel, Park Otel, Lara Zeynep Apart, Ertol Apart, Hotel Avşa gelmektedir.

Avşa Adası’nda Neler Yapılır?

Manisa’dan geldiğinize değecek bir çok aktivite ve eğlence dolu bir tatil sizleri Avşa Adası’nda beklediğini söyleyebiliriz. Adanın meşhur birbirinden farklı doğa harikası cennet koylarında denize girebilirsiniz. Muhafazakâr aileler için kadınlar plajı da Avşa’da sadece bayanlara hizmet vermektedir. Koylarda denize girerken istediğiniz ızgara balık et ürünlerini kır gazinolarında tadabilir beach club keyfi yapabilirsiniz. Gece Gündüz 24 saat hiç bitmeyen hayatı ile merkezde dondurma, waffle, kumpir, merkezde iskelede kumru, Şahin tepesinde midye tava kalamar keyfini denize sıfır koyda yapabilirsiniz. Adanın meşhur şaraplarının üretildiği 2 büyük bir butik şarap ve zeytinyağı fabrikalarını gezebilir şarap zeytinyağı tadımı yapabilirsiniz.

Eğlence Dolu Geceler Avşa’da!

Eğlence dolu gecelerin adresi Marmara Bölgesi’nde tabiî ki de Avşa Adası’ndadır. 3 büyük discosu, meşhur barlar sokağı, canlı müzik mekanları ile Avşa’ya yaz aylarında her gün bir konser ile yıldız akmaktadır. Hatta mekanlar rekabete girerek Hande Yener, Demet Akalın, Serdar Ortaç, Ceza, Sagopa Kajmer gibi yıldızları aynı gece de sahnelerine çıkartıp gece hayatına renk katmaktadırlar. Discolardaki DJ’ler daha seçkin isimlerden oluşup müzik akışlarına çok önem vermektedirler. Avşa’nın popüler discoları Tanz, Liatris, Arena’dır. Tanz disco’nun 40 yıla yakın bir geçmişi vardır. Ada ile bütünleşmiş bir marka diyebiliriz. Liatris showları ile meşhurdur. Arena ise son yıllarda yeni açılmış getirdiği dev isimlerle ün yapma yolunda ilerlemektedir.

Avşa Adası’na Manisa Akhisar’dan Ulaşım

Manisa Akhisar’ımıza yakın bölgede bulunan Avşa Adası’na gitmek için İzmir – Balıkesir – Bandırma kara yolu üzerinden Erdek istikametini takip edip Erdek’ten Gestaş, Adalar 1 ve Marmara Roro deniz feribotları ile yaklaşık 6 saatte ulaşabilirsiniz. Yeni İzmir Balıkesir Bandırma otobanından da Erdek’e daha hızlı gelebilirsiniz. Erdek Avşa Adası arası Gestaş Deniz otobüsleri ile 45 dakikadır. Gestaş arabalı feribotlarla 2,5 saat, Adalar 1 gemisi ile 1,5 saat, Marmara roro gemisi ile 2 saatte feribot yolculuğu ile hem adalar turu yapıp hem de Marmara Bölgesi’nin bu güzide tatil beldesine gidebilirsiniz. Feribot seferleri için https://avsa.bandirma.com.tr/avsa-adasi/feribot-seferleri adresini takip edebilirsiniz. Bu yaz sizler Avşa’ya bekliyoruz.