Akhisar'da geçiğimiz 2015 yılının ekim ayında hizmete açılan ve açıldığı günden bu yana Akhisar'ın yanı sıra çevre ilçelere de hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi  yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

3950 m2'ye inşa edilen ve 20 ünitesi bulunan Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Akhisar'ın yanı sıra, Soma, Kırkağaç Gölmarmara başta olmak üzere diğer ilçelerde bulunan yaklaşık 350 bin nüfusa hizmet veriyor. 

Hastanenin günlük ortalama 350 ile 450 hastaya hizmet verdiğini dile getiren Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Hüseyin Tavlı, "Hasta müracaatının çok fazla artması nedeni ile eski binamız yetersiz kalmaya başlamıştı. Bu durumu  ilgili birimlere ilettik ve  mevcut durum değerlendirilerek Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimiz tarafından  yeni bir bina yapılmasının doğru olacağı kararı verildi. Sayın Milletvekilimiz Uğur Aydemir’in değerli katkılarıyla T.C Sağlık Bakanlığımız, Manisa Sağlık Müdürlüğümüz  ve Manisa Valiliği İl özel İdaremiz tarafından yapılan yoğun çalışmalar neticesi Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yeni hizmet binası  01.10.2015 tarihinde tamamlanarak hizmete açıldı. Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından bina donatılıp tefriş edilerek  16 Ekim 2015 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın  Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla  açılışımız yaptık. Hastanemizin yeni binası, en iyi hizmeti verebilmek adına  son teknoloji ile donatılıp,  birçok önemli özellik taşıyor. Tüm sistemler merkezi sistem ve tam kontrollü olarak yapılıyor." dedi.

Teknik anlamda da tam donanımlı olduklarını ifade eden Tavlı, "hastanemizde 1 adet ameliyathane , protez laboratuvarı, röntgen laboratuvarı, 20  adet nitelikli diş kliniği  ,çocuk kliniği, engelli kliniği, acil kliniği, mahkum kliniği , toplantı salonumuz  ve sterilizasyon ünitesi bulunuyor.  Bu klinikler son teknolojiyle donatıldı. Bunların yanı sıra bir çok diş sağlığı merkezinde bulunmayan Panoramik röntgen ünitemizde kuruldu ve hizmet vermeye başladı." dedi. 

Hasta memnuniyetinin %90 olduğuna dikkat çeken Tavlı, " Uzman hekim ve personel atamaları gerçekleştikçe, ve kurumumuzdaki personel yetersizliği giderildikçe,  tüm diş hekimliği dallarında hizmet vermeye başlayacağız. Fiziki imkanların artması  yanında  gerçekleştireceğimiz çalışmalarla ve mesleki bilimsel faaliyetlerle hastalarımıza daha donanımlı tedavi imkanları sunmayı düşünüyoruz." dedi. 

Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi  Başhekimi Hüseyin Tavlı ,İdari ve mali müdür Ümit Eraslan, Kalite koordinatörü Emine Zeybel ve Eğitim sorumlusu Nuray Candan'a haber ekibimize refakatçılık yaptıkları ve hastane hakkında gerekli bilgileri vererek kamoyuna aydınlatmamıza yardımcı oldukları için teşekkür ederiz.