Akhisar da 3. üst geçit Devlet Karayolu 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldı ama amaca uygun yapılmaması ve kullanılmaması biraz düşündürdü.

Akhisar da daha önceden 2 adet üst geçit mevcuttu ve 3.’sünü de Devlet Karayolu 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Reşatbey Mahallesi ile Kethüda Mahallesini birbirine bağlayan bölümde yapıldı. 

Fakat üst geçit yapılmasına rağmen amaca uygun kullanılmaması ya da amaca uygun kullanılması için gerekli önlemlerin alınmaması biraz düşündürdü.

ÜST GEÇİT NEDİR?

Karayolunun veya yayaların diğer bir karayolu veya demiryolunu üstten geçmesini sağlayan yapıya “üst geçit” denir. Üst geçit otomobiller için olabileceği gibi yayalar içinde olabilir. Yayaların üst geçitlerine yaya üst geçidi denilmektedir.

ÜSTGEÇİT NEDEN YAPILIR?

Üst geçitler yayaların ya da araçların trafiği aksatmadan güvenli ve düzgün bir şekilde hareket etmelerini sağlamak için yapılır.

AKHİSAR KARAYOLLARINDA NEDEN DEMİR PARMAKLIK YOK?

Genel olarak üstgeçitlerin yapıldığı her yerde amaç yayaların üstgeçidi kullanmasını sağlamak ve olası bir kazayı önlemektir. Ama ilk yapılan ve son yapılan üstgeçitlerin bulunduğu bölgede karayolunu demir parmaklıklar ile kapatılmaması yayaların üstgeçidi kullanmasını caydırıyor. Yayalar merdiven çıkıp-inmek istemediklerinden dolayı üstgeçidi kullanmıyor ve hem kendilerini hem de araç sürücüleri tehlikeye sokuyor. Peki; bu üst geçitlerin yapılmasındaki amaç insan sağlığı ve güvenliği ise bu üstgeçitleri kullandırmak için neden gerekli düzenlemeler yapılmaz. Özel Doğuş Hastanesinin önündeki üst geçitte karayolu demir parmaklıklar ile kapatıldığı gibi…