Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim Sendikası Akhisar Öğretmenevi bahçesinde gün boyu aşure hayrı gerçekleştirdi.

Aşure hayrı sonrası basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Akhisar Temsilcisi Kudret Aktaş; "Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim Sendikasının eğilmeyen, bükülmeyen ve her şeye rağmen;”ilkeli olmanın, doğru olmanın, adaletli olmanın” ,erdemli olduğuna inanan cesur ve yürekli insanlar.

24-Kasım Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Öğretmenler günümüzün ne kadar kutlu veya mutlu olacağı da yaşamış olduğumuz olumsuzluklarla nasıl olacak bunu da bilemiyorum.

Öğretmenlik mesleğinin son yıllarda tamamen değersizleştirildiği, öğrenci ve veli karşısında; adeta, eğitim-öğretimden çok, müşteri anlayışına döndürüldüğü; öğretmenlerin veli ve öğrenci karşısında el-pençe divan durdurulduğu bir dönemde ne kadar mutlu olabiliriz.

Öyle bir bakanlıkta görev yapıyoruz ki; bakanlarımızın, yaptığımız bu kutsal meslekten habersiz oldukları, çalışma saatlerimizden, tatilimizden dahi haberleri olmayan insanlarla ne kadar huzurlu bir ortamda çalışabiliriz.

İnanmış olduğumuz İslâm Dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’de Allah:” Emrolunduğun gibi dosdoğru ol” diye emrederken; Peygamber Efendimiz, Hz. Muhammed:” İnsanın çalışarak kazanmasından daha hayırlı bir rızık yoktur.” diye ifade ediyor. Milli ve manevi değerlerimizle beraber büyüğüne saygılı olmak, küçüklerine sevgi göstermenin önemsendiği, millet ve vatan sevgisinin benimsendiği ülkemizde, ismini milletinden alan devletimizin güzel niteliklerini her gün sabah öğrencilerimize öğreten ANDIMIZI bizim gibi düşünmeyen, ya da inanmayan güçler mi kaldırttı.

Andımızda ifade edilen “çalışkanlıktan ve doğruluktan” Yüce Dinimiz İslâm’ın ve necip Türk Milletinin güzel özelliklerinin kime ne zararı var. Dünyada herkes milletini benimser iken; neden birilerine şirin görünmek adına, kendimizi inkâr ediyor, yok sayıyoruz.

Şu anda mevcut konfederasyonumuzu ve sendikamızı dağıtamayan, sizlerin sahip olduğu yukarıda saydığımız ilkeleri benimseyen; “TÜRKİYE SEVDAMIZ, EKMEK İÇİN KAVGAMIZ” ilkesi ile hareket eden değerli üyelerimiz; böylesine acımasızca yapılan psikolojik baskı ve tepkilere rağmen; yıkılmayan tek kale olan Türk Eğitim-Sendikasının değerli neferleri birbirimizi ötekileştirmeyelim. Varlığınızla sendika ve konfederasyonumuza güç katıyorsunuz. Sendikamız da verdiğiniz güçle; daha da güçleniyor ve sizleri her platformda gururla temsil ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve bu necip millete hakareti ve iftiraları kendilerine maharet sayanları protokol ile karşılayıp, milletimizin gözünün içine bakarak; “ bizim ezeli düşmanımız Türkler, terörist Türkiye Devleti” v.b.sözler ifade eden şarkıları ülkemizde utanmadan söyleyen ve söylemesine izin veren, bunları gözyaşı akıtarak dinleyenler bizi temsil edemezler ve etmemelidirler.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen; Mustafa Kemal Atatürk’ün: ”Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” Diyor. Evet, yeni nesil bizim eserimiz olacak, yılmadan, yorulmadan ve bıkmadan çalışacağız.

İnandığımız, önem verdiğimiz değerlerimizi korumaya, yıktırmadan mücadeleye devam edeceğiz.

Tekrar öğretmenler gününüzü kutluyor ve inadına elimizdeki anahtarlıklarımızda da yazdığı gibi “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” diyerek haykırıyor, saygılar sunuyorum." dedi.