Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Emin Akarsu, Akhisar'daki köylü garajının yeni yeri ile ilgili ve şoförlük yapan herkezi ilgilendiren Seviye 3 belgesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Akarsu; “Akhisar halkına, üyelerimize ve şoförlük yapan tüm esnafımıza bilgilendirme adına yapmış olduğumuz bir basın açıklamasıdır. Öncelikle Mahalleler (köy) arası toplu taşıma araçlarımız alınan son alt komisyon kararıyla İnönü Mahallesi 8 Sokak Endüstri Meslek Lisesi ve Kapalı Spor salonunun arasındaki yola alınmıştır. Tüm mahalle halkımıza duyurulur.

ŞOFÖR, KURYE, TAKSİCİ, VALE VE DAHA FAZLASI

Devletimiz ve ilgili bakanlığımızın almış olduğu karar ile şoför esnafımızı ilgilendiren bir diğer husus ise, MYK seviye 3 mesleki yeterlilik belgesi için yapacağımız teorik ve uygulamalı sınav için Akhisar’da şoförlük yapan servisçi, motosikletli kurye, toplu taşıma, vale görevli, taksici, işçi taşımacılığı vb. gibi mesleklerde faaliyet gösteren odamıza kayıtlı ve kayıtlı olmayan tüm şoför esnafımızı 20 Temmuz 2022 tarihine kadar, SRC, Psikoteknik, Sürücü Belgesi ve sabıka kaydıyla beraber 250 TL ile birlikte dosya halinde odamız genel sekreterine başvurmaları gerekmektedir. 1650 TL olan sınav parasının 250 TL’sini belge basım bedeli olarak alınmakta, geriye kalan 1400 TL’si Avrupa Birliği fonundan karşılanmaktadır. Sınavlarımız, herhangi bir aksilik yaşanmaz ise 1 Ağustos 2022 tarihinde Akhisar Çıraklık Eğitim Merkezi’nde başlayacaktır. İlerleyen zaman içerisinde devlet desteklemesi kalması durumunda esnafımız sıkıntı çekmemesi adına bir an önce gerekli evrakları hazırlayıp odamıza teslim etmeleri şoförlerimizin yararına olacaktır.