Akhisar Belediyesi tarafından Ulucami Mahallesi 280 Sokak üzerinde 2013 yılında yapımına başlanan Mahalle Konağı ve Gençlik Merkezi, meclis toplantısı kararıyla Halk Sağlığı Müdürlüğüne 5 yıllığına tahsis edildi.

Akhisar Belediyesi Mimarları tarafından projelendirilen ve yaklaşık 1 Milyon 290 Bin TL’ye mal olan Mahalle Konağı ve Gençlik Merkezinde gençlik merkezleri, sanat atölyeleri, kültürel faaliyet alanları, Pazar alanı ve zabıta noktası ile veznelerin bulunduğu bir hizmet binası, ayrıca alan Ulucami, Efendi ve Kethüda Mahallesi sakinlerine hizmet vermesi planlanıyordu.

Mahalle Konağı alanı içerisinde bodrum katta sığınak ve ısıtma merkezi, giriş katından kafeterya, sergi salonu, spor ve dans salonu, 3 adet atölye, idari birimler ve toplantı odası, çok amaçlı salon, birinci katından kafeterya,8 adet atölye, çok amaçlı salon ve dinlenme alanları yer alıyor. Bahçe kısmında ise 36 araçlık otopark, 130 pazarcıya hizmet verecek köy pazarı ve köy transfer istasyonu ve müştemilatı yer alıyor.

Meclis Toplantısında oy birliğiyle alınan bu karar ile Mahalle Konağı ve Gençlik Merkezi için yapılan bina ve yer 5 yıllığına ayda 15 Bin TL kira ile Halk Sağlığı Müdürlüğüne kiralanmış oldu. Halk Sağlığı Merkezi olarak burada verilecek hizmetlerin detayları ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.