Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral, Pazar yerleri işletmelerinin özelleşmesi hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral, kamuoyunda bilinen Pazar yerleri özelleşmesi hakkında bilgilendirme de bulundu ve topu siyasilere attı.

Türkiye genelinde bulunan 3066 pazarcılar odasının 95’inin ihtisas odası olduğu ve Akhisar Pazarcılar ve Manavlar Odası da 95 odanın içerisinde yer aldığı biliniyor. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yayınladığı genelgeyi baz alan Mustafa Güral ve yönetimi, Akhisar’daki Pazar yerlerinin işletmeciliğini almak için oda olarak Akhisar Belediyesine baş vurdu. Akhisar Belediyesi bütçe ve hukuk komisyonlarının ortaklaşa gerçekleştirdiği 2 toplantı dan da karar çıkmadı. Komisyonların 27 Ocak’ta yapacağı 3. toplantısında karar vermesi bekleniyor. 

Konu hakkında Akhisar Pazarcılar ve Manavlar Odası başkanı Mustafa Güral ile yaptığımız röportajda, yapılması planlanan değişikliğin, Akhisar pazarcı esnafı ve tüketicilerin yararına olacağını dile getirerek topu karar verecek olan siyasilere attı.

TÜKETİCİLERİN VE ESNAFIN KİMLER YANINDA OLACAK ONU GÖRECEĞİZ

Göreve geldiğimizden bu yana çalışmalarımız hep esnaftan ve tüketiciler tarafında oldu. Özelleşmesini istememizdeki amaç, sıkıntıları en iyi bilen kurumuz. Esnafımız çok zor şartlar da görev yapıyor. Biz 20 madde belirledik bu güne kadar yapılması gereken ve yapılmayanlar. Biz bunları yapacağız. Gümrük Bakanlığı’nın açıkladığı genelgeye göre sadece ihtisas pazarcılar odası özelleştirmeli alabilir. Bizim isteğimiz, tüketicilerin ve esnafın kimler yanında olacak onu göreceğiz. 

ALINAN PARALAR HİZMET OLARAK GERİ GELECEK

Özelleştirme sadece işletme bakımından olacak. Hizmeti biz vereceğiz. Pazar yerinde toplanan işgaliye bedelini biz alacağız ama aldığımız parayı da hizmet olarak geri vereceğiz.

TUHAFİYECİLER VE PZARCILAR ODASINA SORULMASINDA HAKLILAR

Şuandaki Tuhafiyeciler ve Bakkal odalarının üyeleri de Pazar yerinde hizmet verdiğinden dolayı o odalara sorulmasında haklılar. Bu özelleşme sadece sebze, meyve satanları değil tüm esnafı kapsıyor. 

TÜKETİCİ VE ESNAFIN YANINDA OLSUNLAR

Türkiye’de 95 pazarcılar odasının, 36 tanesi bu işletmeleri aldı. Manisa merkez ve Turgutlu’da bunların içerisindedir. Gitsinler incelesinler. Bizim siyasilerden isteğimiz pazara gelen tüketicilerin ve esnafın yanında olsunlar.