Haber Merkezi

 

Hakkari-Çukurca karayolundaki saldırıda şehit olan askerlerden 2'sinin Manisalı olduğu açıklandı. 


2 askerden Gölmarmaralı er Harun Çakar'ın şehit olduğu haberini, ailesine Gölmarmara KaymakamıCafer Sarılı verdi. Eski Cami Mahallesi Göksu Sokak'taki evinde acı haberi Cafer Sarılı'dan alan anne Sevim Çakar ile şehidin kardeşleri Bülent ve Ceylan fenalık geçirdi. Şehidin babası İlbey Çakar'ın iş için ilçe dışında bulunduğu belirtildi.


Şehit er Harun Çakar'ın askere gitmeden 10 gün önce evlendiği ve terhisine 5 ay kaldığı alınan bilgiler arasındaydı. İlçeye 10 günde ikinci şehit haberinin geldiğini kaydeden Kaymakam Sarılı, Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada da Gölmarmaralı onbaşı Emrah Aral'ın şehit olduğunu, onun cenazesinin henüz ilçeye ulaşmadığını söyledi. Şehit ailesinin Karslı olduğu, önceki yıllarda Gölmarmara'ya göç ettiği ve inşaatçılık yaparak geçimlerini sağladığı bildirildi.


DEMİRCİ'DE DE BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ


Hakkari'de şehit olan diğer Manisalı askerin ise Uzman Çavuş Hikmet Güler olduğu belirlendi. Acı haber, Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Yumuklar köyünde yaşayan Güler ailesine bildirildi. 26 yaşındaki askerin şehit olduğu bilgisi, Demirci ilçesine bağlı Yumuklar köyünde ikamet eden ailesine bildirildi. Sağlık ekibiyle birlikte köye gelen Kaymakam Yalçın Sezgin ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Tahanoğlu, Güler ailesine acı haberi verdi.