“FİYATLAR UYGUNDUR”
Kırmızı et fiyatları ve piyasası konusunda değerlendirmelerde bulunan Manisa Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Doğan Ensivri, “Üreticinin Ramazan ayı öncesi fiyatlar artar diye beklemek yerine şu an ki fiyattan kesim yapılması uygundur. 19-19,5 TL’lik fiyat şu an kesim yaptıracak üreticiler için uygun fiyattır” dedi. 

Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nin (KETBİR) geçen hafta yaptığı basın açıklamasını 'zam geliyor' şeklinde algılayan bazı üreticiler, kesimleri bekletme kararı aldı. 'Et zammı kapıda' haberlerine tepki gösteren Manisa Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim  Doğan Ensivri,"Kimse spekülatörlerin oyununa gelmemeli. Panik havası estirilerek hayvan stokçuluğu yapılırsa bundan birkaç fırsatçının dışında kimse yarar sağlamaz" uyarısında bulundu.
HER KESİM ZARAR GÖRÜR
Ete spekülatif zamdan hem devletin, hem üreticinin hem de tüketicilerin zarar göreceğini vurgulayan Ensivri, "Zam söylentileri karşısında kimse paniğe kapılmamalı. Hayvan üreticileri fiyat artışı beklentisi içerisine girip stok yapmamalı. Üretici en ufak bir zam söylentisinde stok yapma yerine işletme mantığını değiştirip üretimi daha etkin ve verimli kılarak maliyeti düşürmeli" çağrısında bulundu.

SÜT İNEĞİNİ KESMEK HAYVANCILIĞA EN BÜYÜK DARBEDİR

Ensivri; “Süt veren inek kesilmemeli sloganıyla gıda ve hayvancılık bakanlığının yaptığı kampanyanın bir an önce devreye girip süt teşviğine verilen desteklerle de damızlık hayvan kesiminin durdurulması ülkemizdeki hayvancılığın geleceği için uygundur”  

İthal et fiyatlarına kapı aralamamak için üreticilerin hayvanlarını kesmeleri için teşvik edilmesi gerektiğinin de altını çizen Doğan Ensivri; “Devletin görevi kendi vatandaşına ucuz protein temin etmektir. Bu konuda Bakanlığıda zora düşürüp ithalatın da kapısı aralanmamalıdır. Fiyat artar diye beklemek yerine şu an ki fiyattan kesim yapılması uygundur. 19-19,5 fiyat şu an kesim yaptıracak üreticiler için uygun fiyattır. 20-21 fiyat aralığı besi hayvancılığı için riskli fiyat aralığıdır. İthal et için beklentileri ortadan kaldırmamız gerekir” şeklinde konuştu.