Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine hazırlanan Erdayıoğlu, Gurubunu açıkladı. Gurubunu açıklamasının ardından yaptıklarımız, yapacaklarımız ve ilkelerimiz isimli metni basın ile paylaşan Mehmet Ali Erdayıoğlu; “Bu Güne Kadar Çalışmalarımızda Emeği Geçen Ekip Arkadaşlarımıza Ve Bize Desteklerini Esirgemeyen Tüm Üyelerimize Teşekkür Ederiz” dedi.

Erdayıoğlu’nun basın ile paylaştığı metin;

YAPTIKLARIMIZ

1-Ticaret Odası İlköğretim okulunu hizmete açtık. 2-Diş hastanesi yaptırdık, Akhisar’ımızın hizmetine sunduk.3-Devlet hastanesinin 10 yataklı yoğun bakım ünitesini 17 yatağa çıkardık. 4-Emniyet Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 araç ve Emniyet Müdürlüğü Yunus biriminde kullanılmak üzere 1 adet Motosiklet aldık. 5-Odamızda KOSGEB Birimini kurduk, KOSGEB’e kayıtlı üye sayısını 1 yılda 700 den 1840 a çıkardık. Ayrıca girişimcilik desteğinin başladığı 2010 yılından 2012 yılının sonuna kadar 4 kez girişimcilik eğitimi düzenledik ve 120 kişinin girişimcilik sertifikası almasını sağladık , Odamızın düzenlediği eğitimlerde sertifika alanlardan 18 tanesi işyerlerini açtı. Bu oran Türkiye Ortalamalarının üstündedir. 6-Üyelerimize yönelik olarak toplam 21 adet seminer ve toplantı düzenledik.7-Üyelerimiz ve yanlarında çalışan 214 kişinin 2012/2 nolu Ekmek tebliği uyarınca almaları gereken Hijyen sertifikası almalarını sağladık. 8-Akhisar Uslu ve Akhisar Domat Zeytinlerine Coğrafi işaret aldık. Akhisar Uslu Zeytinyağı- Akhisar Domat Zeytinyağı- Akhisar Gemlik Zeytini ve Akhisar Köftesi için yaptığımız Coğrafi işaret müracaatlarında süreç devam ediyor. 9-Odamızda Kalite Yönetim Sistemi birimi oluşturarak ISO ve Akredite belgelerini aldık. Böylece odamızı Avrupa standartlarında 5 yıldızlı oda haline getirdik. Türkiye de faaliyet gösteren 365 oda ve borsa arasında 69. sırada akredite oda olduk.10- Akhisar’ın Gıda Ürünlerini tanıtmak amacıyla 2005 yılından beri 2 kez Antalya Anfaş Gıda Fuarına , 2 kez İzmir Vinolive Zeytin Zeytinyağı Fuarına, 2 kez İstanbul Anatolive Zeytin Zeytinyağı Gıda Fuarına , 8 kez de İstanbul CNR Expoda ki Uluslar arası Gıda Fuarına üyelerimizin ürünleri ile Stand açarak katıldık. 11-İlçemizde bulunan ,Kültür Bakanlığınca tescilli eski bir evi, aslına uygun restore ederek Kültür evi olarak Akhisar’lıların hizmetine açmak için satın aldık. 12-Başta Ticaret Odası İlköğretim okulu olmak üzere tüm okulların ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunduk. 13- İhtiyaç sahibi 4 yıllık Üniversitede okuyan 100 öğrenciye karşılıksız burs veriyoruz. 14-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çocuk evi projesi kapsamında 6 çocuğumuzun barınacağı evin tüm ihtiyaçlarını (koltuk-hali- buzdolabı-TV- yatak- yorgan vb) ve çocukların kışlık giyimlerini karşıladık.15- TOBB-İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa başlattığı UMEM beceri 10 projesi kapsamında Akhisar Kayhan Ergun Anadolu teknik ve endüstri meslek lisesinin pilot okul olmasını sağladık. Yaptığımız çalışmalarla topladığımız stajyer taleplerine göre kurslar çok yakın zamanda başlayacaktır.
16- DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ) Akhisar temsilciliğini odamız bünyesinde faaliyete geçirdik ve üyelerimizin hizmetine sunduk.17- TOBB tarafından kurulan Gümrük ve Turizm işletmeleri A.Ş. ne ve yine TOBB ‘un öncülüğünde kurulan büyük Anadolu lojistik organizasyonları (BALO) A.Ş. ye ATSO olarak ortak olduk.
18- Oda üyelerimize daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek için; hizmet binamızı baştan aşağı yeniledik . Tadilat kapsamında 90 kişilik çok amaçlı toplantı salonunu Üyelerimizin ve Akhisar’ımızın hizmetine açtık.
19- Hazine müsteşarlığı katılımıyla TOBB bünyesinde kurulan Sigorta Acentelerinin Levhaya Kayıt işlemini yapmak için İl odalarının dışında ülke çapında yetki alan birkaç ilçe odasından biri olduk. Böylece sigortacı üyelerimizin tüm işlemlerinin odamızda yapılmasını sağladık. 20-Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasını; üyelerimizden aldığımız güç ve destekle 1.500.000 üyesi olan TOBB bünyesinde• 2005 yılından beri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyinde Başkan Yardımcısı olarak ;• 2005 yılından beri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Kuyumculuk Sanayi Sektör Meclisinde Başkan Yardımcısı olarak • Türkiye de bulunan 275 Organize Sanayi Bölgesinin Çatı Kuruluşu olan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) nun 11 kişilik Yönetim Kurulunda Odamızı ve Akhisar Organize Sanayi Bölgemizi Yönetim Kurulu Üyesi olarak,• TOBB tarafından oluşturulan ülkemizin Zeytin ve Zeytinyağının tanıtılması ve Tüketiminin arttırılması için kurulan 8 kişilik Komisyonda, Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Ali Erdayıoğlu tarafından Odamız ve Akhisarımız temsil edilmektedir.

YENİ EKİP ARKADAŞLARIMIZLA BİRLİKTE YAPACAKLARIMIZ

1- Üyelerimizin mesleki bilgi ve görgülerinin artması, İhracat ve İthalat amaçlı olarak Yurt dışındaki firmalarla birebir iletişime geçmelerini temin etmek için KOSGEB Destekli İhracat amaçlı Yurt Dışı gezileri düzenleyeceğiz. 2- İlçemizde üretilen ürünlerin tanıtımı ve Pazar paylarının arttırılması için Yurt dışı fuarlarına gerek ziyaret gerekse stand açarak üyelerimizin katılımını sağlayacağız. 3- ATSO olarak satın aldığımız Kültür Bakanlığınca tescilli eski evi aslına uygun restore edip Kültür evi olarak üyelerimizin ve Akhisar’ımızın hizmetine sunacağız. 4- Akredite Belgesi alarak hizmet kalitesi ile 5 Yıldızlı olan odamızın hizmet kalitesini , hizmet çeşitlerini ve hizmet hızını daha da arttıracağız.5- Çevre Bakanlığı ile irtibata geçerek İlçemizde faaliyet gösteren Zeytin ve Zeytinyağcıların Ortak arıtma tesisine kavuşması için çalışma başlatacağız.6- Üyelerimizin ihtiyacı olan belgeleri almaları ve yeni çıkan kanunlar hakkında bilgilenmeleri için eğitimler ve kurslar düzenlemeye devam edeceğiz. 7- Akhisar Uslu ve Akhisar Domat Zeytinlerinden sonra Coğrafi işaretlerini almak için müracaat ettiğimiz Akhisar Uslu Zeytinyağı- Akhisar Domat Zeytinyağı- Akhisar Köftesi- Akhisar Gemlik Zeytini nin Coğrafi işaret müracaatları da ATSO tarafından yapılmış olup; Onları da alıp Akhisar’ın marka kent olmasını sağlayacağız. 8- Akhisar Organize Sanayi Bölgesinde Bugüne kadar gösterdiğimiz aktiviteler artarak devam edecektir.Hedefimiz Akhisar; OSB ye daha çok yatırım ve daha çok istihdam olup Ülkemizin önde gelen OSB leri arasına sokacağız. 9- İlçemizde bulunan Sigara Fabrikası alanında Üniversite kurulması için başlatılan çalışmalarda aldığımız görevi devam ettirip İlçemizde Üniversite kurulması için her türlü imkanımızı kullanacağız.10- Akhisar Belediyesi ile birlikte düzenlediğimiz Alışveriş Festivalinin, Akhisar esnafına daha fazla girdi sağlayacak şekilde gelişerek devam etmesini sağlayacağız.

İLKELERİMİZ

1-Halka hizmet Hakka hizmet inancıyla; Hizmeti ibadet görerek ayrımcılık yapmadan, dürüstçe, sadece ve sadece üyelerimize ve Akhisar’ımıza hizmet etmek. 2-Hiçbir siyasi görüşü, hiçbir akımı kalkan olarak kullanmadan üyelerimize ve Akhisar’ımıza hizmet etmek. 3-Nereden ve kimden gelirse gelsin yapıcı eleştirileri değerlendirmek ve hizmet planlarımız içersinde yararlanmak. 4-Her zaman ulaşılabilen ve çözüm üreten bir yönetim anlayışıyla çalışmak.