Her geçen gün daha çok izleyici kitlesine ulaşan ve toplumun her kesiminden konuk alan "Engin Akyüz ile konuşuYORUM"un bu hafta ele aldığı konu Akhisar Belediyesporun Alt Yapısı oldu. Manisa Medya TV'de çarşamba günleri canlı olarak yayınlanan programda Akhisar Belediyespor Alt yapısında görevli Alt yapı koordinatörü Harun Tayfun, Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Şentürk Karabak, U-21 Teknik sorumlusu Cumhur Oktav konuk olarak katıldı.

Sohbet havasında geçen ve keyifli konuşmaların olduğu programda alt yapının kısa tanımının "iyi bir organizasyon" olduğu ve en büyük amacın da bu organizasyon sürecinin sonunda "A takımına kaliteli oyuncular yetiştirmek" olduğu Cumhur Hoca tarafından anlatıldı.

Koordinatör Harun Hocada alt yapıda, onaltı hoca, üç masör, iki doktor ve iki malzemeci ile birlikte çalışıldığının, yaz okulları ve kış okullarına her yıl yaklaşık 1000 öğrencinin kaydedildiğin altının çizerek, antreman programlarının yıllık, haftalık, aylık ve günlük olarak ayarlandığını, futbol bilgisi ve becerisinin yanında gelen öğrencilerin derslerinin de iyi olması gerektiğini vurguladı.

A takımına çıkmak için; sabır, çalışma, devamlılık ve yeteneğin şart olduğunu ve yaklaşık 10 bin saat antreman yapılması gerektiğini vurgulayan Şentürk Hoca, A takım hocası Cihat Arslan ile de uyum içinde çalıştıklarını ve Cihat Hocanın kendilerini ciddi anlamda desteklediğini belirtti.

Akhisar Belediyespor alt yapısına son 4 yılda çok önem verildiğini ve bunun semeresinin Akhisar futbolunda önümüzdeki yıllarda görüleceğini kaydeden üç hocada Akhisarspor'un tüm ülkeye örnek olduğunu ve çok cefakar bir seyirciye sahip olduklarını belirterek başarının ancak birlik, beraberlik içerisinde olunduğunda gelebileceği mesajını verdiler.

Üniversiteler ile işbirliği yapılması gerektiğinden ve bilimden de faydalanılması gerektiğinden  bahseden programın yapımcısı ve sunucusu Engin Akyüz'ün dünyanın en ünlü futbolcusu Ronaldo ile ilgili Madrid'de kurulan labaratuvardaki alınan sonuçlar ile anlattıkları bir hayli ilgi çekici idi.