Akhisarpress.com

Cumhuriyetin 89. yıl dönümü nedeniyle Akhisar Kaymakamlığında bayramlaşma töreni yapıldı. Cumhuriyet Bayramı Bayramlaşma töreni gelen ziyaretçilerin protokol sırasına göre Akhisar'ın idari amirleri olan; Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Kontrol İhbar Albay Bülent Keleş, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner,ve Akhisar Adalet Komisyonu Başkanı Ağır Ceza Reisi Maksut Karakulak’ı selamlayarak yapıldı.

Bayramlaşmanın ardından program Stadında devam etti . Kutlamalar Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Kontrol Albay Bülent Keleş, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın törene katılanları selamlamaları ile başladı.

Sunuculuğunu Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Mehmet Yavaş ve Misak-ı Milli Ali Şefik Orta Okulu Türkçe Öğretmeni Aynur Baltacıoğlu’nun yaptığı program İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başladı.

Cumhuriyetimizin 89. Yıl kutlama töreninde, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akhisar Kaymakamı Kamil Köten yaptı. Kaymakam Kamil Köten;“Bugün insanlık tarihine baktığımız zaman insanlık tarihinin birçok kavme birçok millete mezar olduğunu ve hatta mezar taşlarının bile deride kalmadığını görürüz. Ancak bazı milletler vardır ki bunlar tarihte büyük devlet olarak yaşadı ve halende büyük devlet olarak yaşamaya devam ediyor. Bunların başında da büyük Türk milleti geliyor. İşte Osmanlı İmparatorluğunu yıkma girişimleri en son Sevr Anlaşmasıyla ortaya çıktığı şekliyle Osmanlı İmparatorluğunu yıkmaktan da öte tarih boyunca başlarına bela olmuş olan Büyük Türk Cumhuriyetini silme mücadelesi veriyor. İşte bu en zor dönemde büyük Türk evladı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk milleti günlerine yeniden doğarcasına Misakımilli istikrar içerisinde dünyanın o günkü en dişli örneklerine karşı verdiği kahramanca mücadele yeniden Türkiye Cumhuriyeti’ni bağımsız olarak büyük bir devlet olarak kurmuştur. Burada bir şeyin altını çizmek isterim değerli arkadaşlar bu devlet Misakımilli sınırları içerisinde kurulmuştur. Misakımilli sınırları demek içinde Türk milletinin yaşadığı sınırlar demektir. Misakımilli sınırlarının tanımını ilk defa Osmanlı son meclisi yapmıştır. Lozan Anlaşmasıyla da Misakımilli Sınırları dünya devletleri tarafından kabul edilmiştir. Yani şuanda ki sınırlar paralelinde olan Misakımilli sınılırları içerisinde yaşayan bütün halka bütün dünya ve Osmanlı da dahil olmak üzere Türk Milleti ismi verilmiştir. Tarih birliği, Türk dil birliği ve birlikte yaşama birliği olarak kullanılmıştır. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk kuruluş yıllarında ki söylediği şu sözle bunu göstermiştir. Atatürk şöyle diyor; “Türkiye Cumhuriyetini kuran halkların tamamına Türk Milleti denir.” ifadesini kullanmaktadır. Buradaki ifade siyasi milli kimlik ifadesidir ve bu millet doğudan batıya güneyden kuzeye bütün hatları kapsayan bir millettir. Milletin büyüklüğü de renklerin çeşitliliğinden kaynaklanmaktadır. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk hedef olarak ta muasır milleti göstermektedir. İşte şuanda Türkiye Cumhuriyeti’ne düşman olan ve içerdeki cahil ve hainlerinde iş birliğiyle yapılmakta olan ayrılıkçı hareketler, çatışmalar Türkiye’nin Cihan Milleti Cihan Devleti olma yolundaki engellerdir. Tarihte olduğu gibi bu engeli de aşacak ve tarihi misyonu da yerine getirecektir. Bu bayramlarda bu tarihi gerçekleri görme ve misyonunuzu yeniden hissetme bayramlarıdır. Bayramınız kutlu olsun arkadaşlar.” Dedi

Konuşmanın ardından öğrenciler şiirlerini okudu. Törende sportif faaliyetlerde başarılı olan öğrencilere Akhisar protokolü tarafından ödülleri verildi.

Programın sonunda İse Akhisar Ülkü Ortaokulu öğrencileri tarafından Halk Oyunları gösterisi yapıldı. Program Akhisar Belediyespor Taekwando takımının özel gösterisi ve Resmi geçiş töreninin ardından sona erdi.