Akhisar'a  bağlı Dereköy mahallesinde muhtar Halil Bilen mahallede güvenliği sağlamak için kamera sistemi kurdu.

Akhisar ilçesine 20 kilometre uzaklıkta, 1300 kişilik nüfusa sahip olan Dereköy mahallesinde artan hırsızlık olayları nedeni ile böyle bir önlem aldıklarını ifade eden Muhtar Halil Bilen, "önceliğimiz can ve mal kaybının önüne geçmektir." dedi. 

Mahalle sakinleri ve esnafın kamera sistemine sevinçle karşıladıklarını Muhtar Bilen, "Geçtiğimiz yıllar içerisinde mahallemizde istenmeyen ve üzüntü ile sonuçlanan bazı olaylar oldu. Özellikle çevre köylerde artan hırsızlık olaylarının önüne geçmek için böyle bir sistem kurmaya karar verdim. Mahallemizde herkes zeytin ticareti ile uğraştığı için depolarımızdan zeytin hırsızlığı olayı sık sık meydana geliyordu. Bunun yanı sıra diğer asayiş olayları da oldukça sık meydana geliyordu.  Esnaflarımızdan ufak yardımlar alarak 10 bin lira ile mahallenin giriş-çıkış ve sokaklarını izleyen 10 adet gece görüşlü 24 saat kayıt yapan kamera sistemini kurduk. " dedi. 

Kamera sisteminin ardından mahallede yaşanan hırsızlık olaylarının neredeyse bitmek üzere olduğunu ifade eden Muhtar Halil Bilen, köy kahvesindeki TV ekranından anlık takip ettiğini ve şüpheli bir durumda jandarma ile temasa geçtiğini söyledi. 

Kameraların kurumunu gerçekleştiren Berkay Bilişim sahibi Zafer Aydemir'de sürekli olarak teknik desteklerini sağladıklarını belirtti.