6 Ekim tarihinde sona eren Akhisar Kitap Günleri, 25 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 40 yayınevi ve 40 yazarın katıldığı Akhisar Kitap Günleri’ne sadece Akhisar’dan değil, Şehzadeler, Yunusemre, Soma, Gördes, Kırkağaç, Alaşehir, Turgutlu gibi birçok ilçeden öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Okurlar takip ettikleri yazarlar ile sohbet etme imkanı bularak kitaplarını imzalattı.

Akhisar halkını kitaplarla buluşturmayı ve gelecek nesillere okumanın önemini aktarmayı hedeflediklerini dile getiren Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Akhisar Kitap Günleri rekor bir katılım ile sona erdi. Binlerce kitap, kitapseverlerle buluştu. 7’den 70’e halkımız sosyal ve kültürel açıdan oldukça mutlu olduklarını dile getiren yorumlarda bulundu. 

Kitap günlerine okullarımızdan da ciddi talep geldi. Sadece Akhisar değil, çevre ilçelerdeki öğrenciler akın akın şehrimize gelerek birbirinden değerli yayınevleri ve yazarlar ile buluştu. Okumak, yeryüzündeki varlığımızı anlamlandıran en önemli eylemlerden biridir. Uzağı yakın ederek, insanı özgürleştirir. Çocuklarımıza yapacağımız en büyük yatırımlardan birsi, onlara kitap okuma sevgisini öğretmektedir. Geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımızı ve halkımızı kitaplarla buluşturabildiğimiz için oldukça mutluyuz. Seneye daha kapsamlı, daha coşkulu bir etkinlik hedefliyoruz. Akhisar Kitap Günleri’ne yoğun ilgi gösteren halkımıza, etkinliğin hayata geçmesi için gece gündüz çalışan arkadaşlarımıza, kitaplarını halkımızla buluşturan yayınevi ve yazarlara çok teşekkür ediyorum. Akhisar’da başlattığımız bu etkinliğin geleneksel şekilde devam etmesini diliyorum” dedi.