Kişi ve kurumların dijital ortamdaki aynası olan web siteleri; ürün ve hizmet tanıtımından satışa, firma prestijinden hedef müşteri kitlesine ulaşmaya kadar birçok konuda etkilidir. İnternet çağı günümüzde bir web site tasarımının kaliteli olması, kişi ve kurumları rakiplerinin bir adım önüne geçirir. Web sitelerinin arama motorlarında ilk sıralarda yer almasında ise web tasarım önemlidir.

 Web Tasarım Nedir?

Grafik ve metinlerle ürün ve hizmet tanıtımlarının yapıldığı bir bütün olan web tasarımı internet tarayıcılarının görüntüleyebileceği formatta hazırlanır. Web master veya web tasarımcısı denilen uzmanlar tarafından hazırlanmakta olup HTML dili kullanılır. Hedef müşteri kitlesini yakalayan bir web sitesi tasarım olarak kullanıcı dostudur.

Kaliteli Bir Web Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

Web tasarımında kaliteyi belirleyen görsellik, içerik, özgünlük ve güvenlik unsurlarıdır. İlk etapta görsellik dikkati çeken önemli bir nokta olsa da diğer unsurlarla bir bütünlük teşkil etmediğinde kaliteli bir web tasarımından söz edilemez. Web tasarımı projelendirme ile başlar. HTML ya da CSS kodlama sonrası CMS entegrasyonu yapılır ve test işlemleri ile web tasarımı tamamlanır. Bir işin kaliteli yapılması önemlidir. Fakat bir o kadar da önemli olan yapılan işin, ürün veya hizmetin iyi tanıtılmasıdır. Firmanın kendini iyi tanıtması kaliteli bir web tasarımı ile çok hızlı ve kolay bir süreçtir.

Web Tasarım Unsurları

Web tasarım unsurları web düzeni, renk seçimi, grafik ve fontlar ve özgün içerikler olarak sınıflandırılır. Web düzeninde grafik ve metinler gözü yormamalı, kullanıcı aradığı bilgiye hızlı ulaşmalıdır. Web düzeninin istenen özellikte olması kullanıcının web sitesinde kaldığı süreyi uzatır.

Web tasarımında kullanılan renkler firma marka ve imajına uygun seçilmelidir. Kurumsal kimliği yansıtan renklerin kullanılması gerekir.

Grafikler sayfa açılma hızını etkileyen bir unsurdur.

Yazı tipinde kabul gören yazı fontlarının kullanılması web tarayıcıları için önemlidir. Web tasarım kalitesini kullanılan fontlar direk etkiler.

Ürün ve hizmet tanıtımının yapıldığı içeriklerin özgün olması seo bakımından olmazsa olmaz bir unsurdur. Arama motoru optimizasyonu olan seoda anahtar kelimeler önemlidir. İçerikler özgün, bilgilendirici ve merak uyandıran formatta olmalıdır.

Web Tasarımının Sağladığı Faydalar

Profesyonel bir web tasarımı müşterilere ürün ve hizmet tanıtımını en kolay ve en etkili şekilde yapar.

Müşterilerin firmaya olan güvenini arttırır.

Hedef müşteri kitlesini yakalamayı sağlar.

Arama motorlarında web sitesinin ilk sıralarda yer almasını sağlayarak sadık müşteriler kazandırır.

Kullanıcı dostu bir tasarım olarak sitede kalınan süreyi uzatır.

Aranan ürün veya hizmete kolay ulaşmayı sağlar.

Firma saygınlığını arttırır.

7/24 açık bir site olarak kesintisiz para kazandırır.

Firma reklamını en etkili şekilde yaparak marka bilinirliğini arttırır.

Web tasarımında hedef kitle önemlidir. Kurumsal web tasarımı, firmayı müşteriye en hızlı şekilde yönlendirerek müşteri beklentilerine en kaliteli şekilde cevap veren bir tasarımdır. İçerik, işlevsellik ve görünüm bakımından arama motorlarının sevdiği bir web tasarımı olup potansiyel müşterilere hızla ulaşır. Günümüzde 45 milyon internet kullanıcısının olduğu düşünüldüğünde, bir web sitesinin dijital ortamda etkin ve kalıcı olması önemlidir. Kurumların internet ortamındaki temsilcileri web siteleridir.

 Kurumsal Web Tasarımı Nasıl Olmalı?

Kurumsal bir web sitesi kullanıcı dostu olmalıdır. Kullanıcı dostundan kasıt sade ve anlaşılır olması, aranan ürün ve hizmete kolay ulaşılmasıdır. Renk seçimi, içerik, grafik ve fontlar kullanıcının gezinmekten keyif aldığı tarzda kaliteli olmalıdır. Firmayı profesyonel gösteren kurumsal web tasarımı, müşterinin firmaya duyduğu güven ve saygınlığı da arttırır. Mobil uyumlu bir web sitesi, akıllı cihaz kullanımının hızla yaygınlaştığı günümüzde son derece önemlidir.

Kurumsal web sitesi aynı zamanda mobil uyumlu olup her akıllı cihazda ekrana uygun bir düzenleme ile açılır. Ürün ve hizmet tanıtımları bilgilendirici, özgün ve doyurucudur. Müşteri aradığı bilgiye kolay ulaşırken akıcı bir şekilde okumaktan keyif alır.

Menülere müşteri rahat ulaşmalı, sayfalar arası gezinti hızlı ve kolay olmalıdır. Kurumsal web tasarımında firma iletişim, bilgileri müşterinin firmaya ulaşmasını kolaylaştırır.

Web site açılma hızının iyi olması kullanıcı sayısını arttırır. Hızlı açılmayan bir web sitesinin açılmasını bekleyen kullanıcı sayısı çok azdır.

Firma kimliğini güçlendiren, marka bilinirliğini arttırarak hedef müşteri kitlesini yakalayan, tasarım ve içerik olarak kaliteli bir kurumsal web tasarımı bir firma için en büyük artıdır.